Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

   Το 1453 η Πόλη έπεσε. Ακολούθησαν σφαγές, εξισλαμισμοί, αρπαγή παιδιών και κλοπή περιουσιών. Οι Έλληνες μην αντέχοντας τη σκλαβιά έγιναν κλέφτες στα βουνά. Δημιούργησαν μυστικές οργανώσεις με στόχο την απελευθέρωση του γένους. Πολέμησαν γενναία και κάτω από αντίξοες συνθήκες και τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος. Όπως πάντα προσέφυγαν στη βοήθεια της Παναγίας.

  Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου οι μαθητές της Στ΄ τάξη πραγματοποίησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας γιορτή με σκετσάκια, ποιήματα και τραγούδια προσπαθώντας να παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους και τους γονείς του όλα τα παραπάνω. Παρουσίασαν, δηλαδή, τα γεγονότα που προηγήθηκαν της ελληνικής επανάστασης και τους αγώνες των Ελλήνων για ανεξαρτησία και ελευθερία. Δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην συνεισφορά της εκκλησίας και να κλείσουν τη γιορτή με τον υπέρτατο ύμνο Τη Υπερμάχω.


Υπεύθυνοι γιορτής: Στέλλα Αδαμοπούλου, Βάνα Καλπία, Νικολίνα Πραζιούτη και Βερόνικα Σεμερτζίδου.
 Θερμές ευχαριστίες για την πολύτιμη βοήθειά τους στους: Μαρία Γεωργιάδου, Παναγιώτη Καρπούζη και Κατερίνα Σκεύα.ΜΑΡΤΙΟΣ 2016