Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020
"Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ" - Τα δικά μας παραμύθια"
Τα παιδιά της Γ1 τάξης του Διαπολιτισμικού Δημοτικου σχολείου φέτος , είπαν να στείλουν το μήνυμα αγάπης και ειρήνης για τις γιορτές των Χριστουγέννων με διαφορετικό τρόπο.
 Αφορμή στάθηκε η διαδικτυακή παρακολούθηση του παραμυθιού χωρίς λόγια «Snowman» (1982). Τα παιδιά , με τη βοήθεια της δασκάλας τους, Μαρίνας Μπανταλίδου, εμπνεύστηκαν, ονειρεύτηκαν, έγραψαν και εικονογράφησαν τα δικά τους παραμύθια.
 Κι αφού τα έγραψαν, τα εικονογράφησαν με φαντασία και πολύ μεράκι, βγήκε ένα υπέροχο βιβλίο, το οποίο μετατράπηκε σε ηλεκτρονικό βιβλίο και στολίστηκε με την υπέροχη φωνή της καθηγήτριας μουσικής του σχολείου μας της Ανέζας Σπανοπούλου!
 Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, αγάπη και ειρήνη!

Οι εκπαιδευτικοί: Μαρίνα Μπανταλίδου, Ανέζα Σπανοπούλου

Για να απολαύσετε το παραμύθι, ακολουθήστε το παρακάτω λινκ :[ΚΛΙΚ]

ΜΑΪΟΣ 2021
"ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ"
 Ένα ακόμα όμορφο βιβλίο από τους μαθητές της Γ1 τάξης του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών με τίτλο «Ένα φανταστικό ταξίδι».
 Η περίοδος της καραντίνας και της ΕΞΑΕ στον τομέα της δημιουργικότητας ,τουλάχιστον, λειτούργησε θετικά. Τα παιδιά κατάφεραν να φανταστούν, να ονειρευτούν και να ταξιδέψουν στο διάστημα και να το αποτυπώσουν στις όμορφες ιστορίες που γράψανε.
 Η αφορμή στάθηκε μια άσκηση από το τετράδιο εργασιών όπου παρακινούσε τους μαθητές να σκεφτούν πως θα μπορούσαν να κάνουν ένα ταξίδι στο διάστημα. Με τη βοήθεια της δασκάλας ενημερώθηκαν κι εξερεύνησαν το ηλιακό σύστημα, μιλήσανε για τους πλανήτες και οργάνωσαν το «φανταστικό ταξίδι» τους.
Το αποτέλεσμα της εργασίας ήταν οι οκτώ διαφορετικές φανταστικές εικονογραφημένες ιστορίες των παιδιών σ’ ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τη βοήθεια της εφαρμογής Book Creator!
 Η φαντασία κι ο αυθορμητισμός των παιδιών δεν σταματάει να εκπλήσσει! Καλή ανάγνωση!!!
 Τα ονόματα των παιδιών :
ΜΠΙΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ / ΔΑΓΚΑΛΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ / ΑΛΗ ΤΖΕΪΛΙΝ / ΧΑΛΗΛ ΙΜΠΡΑΜ ΡΙΤΒΑΝ
ΡΕΦΕΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ / ΓΙΑΝΚΑΜΠΟΖΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ / ΜΠΑΛΤΑ ΧΑΤΙΤΖΕ / ΑΜΕΤ ΚΟΥΖΕΪ
Υπεύθυνη δασκάλα Μαρίνα Μπανταλίδου
Για να απολαύσετε το παραμύθι, ακολουθήστε το παρακάτω λινκ
:[ΚΛΙΚ]

 ΙΟΥΝΙΟΣ 2021
 "ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ"
  Οι μαθητές του Γ2 με αφορμή την ενότητα της Γλώσσας « Όλοι μια αγκαλιά» πραγματοποίησαν ένα project βασισμένο στον Οπτικοακουστικό Γραμματισμό. Μέσα από βίντεο, φωτογραφίες/εικόνες, ψηφιακό παραμύθι, δημοσιεύσεις από το διαδίκτυο κλπ. ήρθαν σε επαφή με προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου όπως είναι ο πόλεμος και η προσφυγιά.
 Οι μαθητές δεν έμειναν απλοί αναγνώστες του περιεχομένου των οπτικοακουστικών μέσων, αλλά στάθηκαν κριτικά και δημιούργησαν και δικό τους περιεχόμενο. Παράλληλα έγινε μια προσπάθεια να γίνουν περισσότερο ευαίσθητοι σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατανόηση και την αποδοχή του « διαφορετικού».
 Το υλικό που προέκυψε από τις δραστηριότητες των μαθητών ανέβηκε στον παρακάτω ψηφιακό πίνακα.
https://padlet.com/mladikou
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαριάνθη Λαδίκου

Καλώς ήλθατε...

Είμαστε το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών του Ν. Ροδόπης... 

Για περισσότερα εδώ:

Φυλλομετρητής

counter free

Έχεις φωνή ...

Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου. Κάλεσε ή στείλε SMS στο 100.

Προστασία

-Στο διαδίκτυο.

-Σεξουαλική κακοποίηση

-Ενδοοικογενιακή βία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γίνε Ήρωας ...

... του Διαδικτύου Βοηθώντας τα παιδιά να πλοηγούνται με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στον κόσμο του διαδικτύου. >>

New Block 2


New Block 3