Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

ΥΠΕΥΘΥΝΗ:  ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΧΑΡΙΔΟΥ

ΘΩΡΑΞ 

η πολεμική στολή των Αρχαίων Ελλήνων

Ανάρτηση: 2/6/2022


 Οι μαθητές της Δ΄2, επισκέφτηκαν την βιβλιοθήκη για να συμμετέχουν σε δράση της. Σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές να μάθουν πως προστατευόταν ένας πολεμιστής των αρχαίων ελληνικών χρόνων.

 Παρουσίασα το βιβλίο: «Χειροποιήματα, κατασκευές εμπνευσμένες από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο» και εφόσον είδαν εικόνες από κνημίδες, περικεφαλαίες, ασπίδες και ακολούθησε συζήτηση στο τι ακριβώς χρησίμευαν και πως προστάτευαν, προχωρήσαμε στην κατασκευή Θώρακα. Χρειάστηκαν 3 διδακτικές ώρες για να ολοκληρωθεί η δράση. Ξεκινήσαμε στις 11 Μαϊου, συνεχίσαμε στις 12 Μαϊου και ολοκληρώσαμε στις 18 Μαϊου.

 Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν και ζητούσαν να φτιάξουμε και άλλες κατασκευές. Αυτό όμως αποτελεί τη βάση για μια νέα δράση της βιβλιοθήκης.

------------------------------------------------------

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (2)

Νέα Ανάρτηση: 26/4/2022

Το 6ο μέρος εδώ ...

Το 7ο μέρος και τελευταίο  εδώ ...



5ο μέρος Δείτε τα νέα βιβλία που δημιούργησαν τα παιδιά... ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ... ΚΛΙΚ ΕΔΩ

------------------------------

Ανάρτηση: 23/02/2022

4ο μέρος Δείτε τα νέα βιβλία που δημιούργησαν τα παιδιά... ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ... ΚΛΙΚ ΕΔΩ

-----------------------------

 Ανάρτηση: 21/01/2022


Είκοσι ημέρες μετά πάλι μαζί σας. Συνέχεια με τις υπέροχες ιστορίες σας. Ανυπομονείτε; Πατήστε απλά τους αριθμούς και θα ακούσετε και θα δείτε ιστορίες που δημιουργήσατε εσείς. Μια ευκαιρία να τις μοιραστείτε με όλους μας. Μια ευκαιρία να ανακαλύψετε  τι έγραψαν οι συμμαθητές σας. ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.....   ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

-----------------------------

Ανάρτηση: 29/11/2021


Εδώ και πάλι. Συνέχεια με τις υπέροχες ιστορίες σας. Ανυπομονείτε; Πατήστε απλά τους αριθμούς και θα ακούσετε και θα δείτε ιστορίες που δημιουργήσατε εσείς. Μια ευκαιρία να τις μοιραστείτε με όλους μας. Μια ευκαιρία να ανακαλύψετε  τι έγραψαν οι συμμαθητές σας. ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.....   ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

Η πόρτα της Βιβλιοθήκης...

Ανάρτηση: 10/11/2021

Έτοιμη και η πόρτα που διακοσμεί την βιβλιοθήκη μας. Πώς σας φαίνεται; Ελπίζω να σας αρέσει.

  Η βιβλιοθήκη λειτουργεί κάθε Τετάρτη τη 2η ώρα και κάθε Πέμπτη τις δύο τελευταίες ώρες. Μαθητές επισκέπτονται την βιβλιοθήκη και δανείζονται βιβλία. Αρκετές φορές γίνονται και κάποιες δράσεις με συγκεκριμένο τμήμα, όπως για παράδειγμα για την παγκόσμια μέρα ζώων που πραγματοποιήθηκε με τους μαθητές της β΄τάξης. Σκοπός της είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία, να αφήσουν για λίγο την τεχνολογία πίσω τους και να διασκεδάσουν παρέα με ένα βιβλίο.
Υπεύθυνη βιβλιοθήκης    ..... Μαριάνθη Αχαρίδου  ...

  Ο κύκλος της ζωής της πεταλούδας

ανάρτηση: 12/11/2021

  Την Πέμπτη 21/10/2021 η Α΄τάξη του σχολείου μας, επισκέφτηκε την βιβλιοθήκη. Ξεκινήσαμε μια δράση για να μάθουν τα παιδιά τον κύκλο της ζωής μιας πεταλούδας. Ως αφόρμηση, τους διάβασα το βιβλίο: «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη» του Eric Carle. Ακολουθήσε συζήτηση και στο τέλος μια δράση για καλύτερη εμπέδωση του βιβλίου. Τα παιδιά έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις που είχαν σχέση με το βιβλίο και να ζωγραφίσουν τη σωστή απάντηση. Έτσι δημιούργησαν ένα δικό τους μικρό βιβλιαράκι.
  Ακολούθησε συζήτηση για τον κύκλο ζωής μιας πεταλούδας. Έμαθαν τι είναι η κάμπια, η χρυσαλλίδα, το κουκούλι και έπειτα κατασκεύασαν ένα τροχό μέσα στον οποίο απεικονίζεται ο κύκλος ζωής της πεταλούδας.. Επειδή ο χρόνος δεν μας έφτασε, ολοκληρώσαμε τις δράσεις μας την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου. Η τελευταία μας δράση ήταν ένα παιχνίδι. Οι μαθητές έφτιαξαν με απλά υλικά μια κάμπια και έπειτα ακολούθησαν καμπιομαχίες. Δύο δύο οι κάμπιες αγωνίζονταν σε ταχύτητα δρόμου. Παρατάσσονταν στη σειρά (οι κάμπιες) και τα παιδιά φυσούσαν μέσα από ένα καλαμάκι αναγκάζοντας τις κάμπιες να κινηθούν. Κέρδιζε η κάμπια που έφτανε πρώτη στη γραμμή τερματισμού. Πολύ γέλιο, πολλές φωνούλες γέμισαν την αίθουσα. Δυστυχώς και πάλι το κουδούνι μας ανάγκασε να επιστρέψουμε στις αίθουσες μας, συνεχίζοντας το πρόγραμμα της ημέρας. Βέβαια πολλές καμπιομαχίες συνεχίστηκαν στη διάρκεια του διαλείμματος.
Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης: Μαριάνθη Αχαρίδου

  "HALLOWEEN"

Ανάρτηση: 9/11/2021

  Έφτασε και η 31η Οκτωβρίου και είπαμε να μιλήσουμε για το halloween. Tι είναι όμως αυτή η γιορτή με αυτό το περίεργο όνομα; Το μόνο που ξέρουμε είναι αυτά τα τρομακτικά κουστούμια και το φάρσα ή κέρασμα.
  Η γιορτή αυτή συγχέεται με τις Ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές, καθώς το Χαλοουίν έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτής Samhain. Για τους Κέλτες η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών.
  Στους μαθητές της Δ΄1 τάξης διάβασα λοιπόν ένα βιβλίο:«Οι τρεις μικρές μάγισσες», που το έγραψαν ο Georgie Adams & η Emily Bolam.
Ακολούθησε συζήτηση και στο τέλος κάναμε κατασκευούλες σχετικές με το βιβλίο και το halloween.
  Οι μαθητές το διασκέδασαν και ζητούσαν κι άλλες κατασκευές. Οι δράσεις αυτές έγιναν την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου.
Η υπεύθυνη βιβλιοθήκης

Μαριάνθη Αχαρίδου



 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Ανάρτηση: 8/10/2021

  Στα πλαίσια εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ζώων (4 Οκτωβρίου), διοργάνωσα στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας μια δράση, σε συνεργασία με τη Β΄τάξη δημοτικού. Έτσι την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν οι μαθητές της β΄τάξης τη βιβλιοθήκη. Ως αφόρμηση διάβασα το βιβλίο: «Ένα αδέσποτο σκυλάκι». Πάνω σε αυτό ακολούθησε συζήτηση και καταλήξαμε και για τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανισθούν, στους λόγους που οδηγούν στην εξαφάνιση και το τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε. Ακολούθησαν κατασκευές, ένα σκυλάκι, αξιοποιώντας την τεχνική origami και ακολούθησαν άλλα ζωάκια όπως ποντικάκια, λεοπάρδαλη, ιπποπόταμος, ελέφαντας, πρόβατο κ.α. Η δράση μας ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, μιας και οι χειροτεχνίες απαιτούσαν περισσότερο χρόνο από δυο διδακτικές ώρες.

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ  [πατήστε εδώ:]

Καλώς ήλθατε...

Είμαστε το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών του Ν. Ροδόπης... 

Για περισσότερα εδώ:

Φυλλομετρητής

Οι Ιστοσελίδες μας

2001-2012

2012-2021

2021 - & μετά (η παρούσα)

Έχεις φωνή ...

Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου. Κάλεσε ή στείλε SMS στο 100.

Προστασία

-Στο διαδίκτυο.

-Σεξουαλική κακοποίηση

-Ενδοοικογενιακή βία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γίνε Ήρωας ...

του Διαδικτύου, Βοηθώντας τα παιδιά να πλοηγούνται με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στον κόσμο του διαδικτύου. >>

Δράσεις Βιβλιοθήκης

2021-2022

2022-2023

2023-2024


-'Ολες οι δράσεις στην ίδια σελίδα

Δράσεις Τμημάτων

ΣΤ' ΤΑΞΗ

1. Ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια



ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ [ΖΕΠ]



ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

1. Παγκόσμια Ημέρα Ατ. με αναπηρία


Εκπαιδ/κές Επισκέψεις

Εσωτερικός Κανονισμός