Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

3η Ανάρτηση/19/12/2022
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 

 Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των Παιδιών που γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου και την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου για τις τάξεις Α, Β και Γ τάξη και την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 για τις τάξεις Δ, Ε και ΣΤ' στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό σχολείο Σαπών σχετικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών.

 Τα παιδιά μέσα από τη συμμετοχή τους σε βιωματικές δράσεις κλήθηκαν να βιώσουν πώς ένας άνθρωπος με αναπηρία (σωματική, διανοητική, αναπτυξιακή, αισθητηριακή, γνωστική) μπορεί βιώνει και αντιλαμβάνεται τον κόσμο διαφορετικά. Έτσι οι μαθητές ανέπτυξαν την ενσυναίσθησή και το σεβασμό τους απέναντι στα άτομα με αναπηρία και το διαφορετικό τρόπο που βιώνουν τον κόσμο.

 Παράλληλα μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών, τα παιδιά με παιγνιώδη τρόπο έμαθαν για τα θεμελιώδη τα δικαιώματά τους σχετικά με την εκπαίδευση, την ασφάλεια, την ιατρική περίθαλψη, την ελευθερία, την προστασία από τη βία, το παιχνίδι κλπ ώστε να μπορούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

 Οι δράσεις συνδιοργανώθηκαν από τα Τμήματα Ένταξης του σχολείου, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Σαπών, τις φοιτήτριες Κοινωνικής Εργασίας που κάνουν πρακτική στο σχολείο μας και τη στήριξη όλων των εκπαιδευτικών. Αγωγός σε αυτή την προσπάθεια ήταν και ο Σύλλογος "Περπατώ".  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

2η Ανάρτηση/19/12/2022



 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Ξεκινήσαμε το πρωί με τα οφέλη της άσκησης εφ όρου ζωής παρακολουθώντας το βιντεάκι στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Κατόπιν κάναμε ασκήσεις όλοι μαζί και χορέψαμε.

 Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο πάρκο το δασάκι όπου παίξαμε όλοι μαζί χωρισμένοι σε ομάδες τον κρυμμένο θησαυρό.

 Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος κατά όλη τη διάρκεια της ημέρας.


1η Ανάρτηση/10/10/2022


 Η Ένωση «Μαζί για το παιδί» με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας bwin τέλεσε  τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 τα εγκαίνια του πλήρους ανακατασκευασμένου γηπέδου μπάσκετ του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών.
 Το έργο ολοκληρώθηκε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς δίνοντας στους μαθητές ένα ασφαλές περιβάλλον για άθληση-παιχνίδι, απαραίτητα για τη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία αλλά και την εξέλιξη τους.
 Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ένωση «Μαζί για το παιδί» και της εταιρίας bwin, ο δήμαρχος ΜαρωνείαςΣαπών και εκπρόσωποι του Δήμου καθώς επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.



Καλώς ήλθατε...

Είμαστε το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών του Ν. Ροδόπης... 

Για περισσότερα εδώ:

Φυλλομετρητής

Οι Ιστοσελίδες μας

2001-2012

2012-2021

2021 - & μετά (η παρούσα)

Έχεις φωνή ...

Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου. Κάλεσε ή στείλε SMS στο 100.

Προστασία

-Στο διαδίκτυο.

-Σεξουαλική κακοποίηση

-Ενδοοικογενιακή βία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γίνε Ήρωας ...

του Διαδικτύου, Βοηθώντας τα παιδιά να πλοηγούνται με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στον κόσμο του διαδικτύου. >>

Δράσεις Βιβλιοθήκης

2021-2022

2022-2023

2023-2024 

(1 ανάρτηση - Αγώνες Σκακιού)


-'Ολες οι δράσεις στην ίδια σελίδα

Δράσεις Τμημάτων

ΣΤ' ΤΑΞΗ

1. Ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια



ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ [ΖΕΠ]



ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

1. Παγκόσμια Ημέρα Ατ. με αναπηρία


Εκπαιδ/κές Επισκέψεις

Εσωτερικός Κανονισμός