Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 


Το ταξίδι της γνώσης ξεκίνησε και φέτος! Τη Δευτέρα, 13-09-2021, και ώρα 9:30 πραγματοποιήθηκε στο σχολείου μας ο Αγιασμός για την έναρξη του διδακτικού έτους. Ο Αγιασμός τελέστηκε στον προαύλιο χώρο παρουσία του ιερέα, εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και των μαθητών της Α τάξης. Μετά τον Αγιασμό ο ιερέας επισκέφτηκε τις αίθουσες του σχολείου , ώστε να ευλογήσει και τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων.    Καλή σχολική χρονιά!!!

24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021


 Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου το σχολείο μας οργάνωσε και υλοποίησε με συμμετοχή όλων των μαθητών μια σειρά απο αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».
  Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η συνειδητοποίηση του πρωτεύοντα ρόλου του στη προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, αποτέλεσαν τους κύριους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού.
  Η προετοιμασία και διεξαγωγή των ανωτέρω δράσεων έγιναν σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2 όπως ορίζονται στις Υπουργικές Αποφάσεις και εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ.
  Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στον προαύλειο χώρο. Οι μαθητές συμμετείχαν σε αυτές ισόχρονα διαστήματα (περίπου 2 διδακτικές ώρες) και εκ περιτροπής με βάση το κύκλο σπουδών που ανήκουν. Οι ΣΤ και Ε τάξεις το 1ο δίωρο οι Α και Β το επόμενο,οι Γ και Δ τάξεις το τελευταίο.Τα παιχνίδια και οι δράσεις ήταν προσαρμοσμένες και εστιασμένες στο ηλικιακό και γνωστικό τους επίπεδο.
  Σε χρόνο που τα παιδιά ήταν στις τάξεις πραγματοποιήθηκαν ενημέρωση και συζήτηση για το θέμα της ημέρας και άλλες δραστηριότητες (χειροτεχνία,ζωγραφική).

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 2021-2022

ΥΠΕΥΘΥΝΗ :  ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΧΑΡΙΔΟΥ - >>


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Β'  ΤΑΞΗΣ


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Γ'  ΤΑΞΗΣ


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Δ'  ΤΑΞΗΣ


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ε'  ΤΑΞΗΣ

"Δάσος και πυρκαγιά"
  Οι τάξεις Ε' 1 και Ε 2 του Πειραματικού Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών, συμμετείχαν την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Μαρώνειας "Δάσος και Πυρκαγιά" με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Δάφνη Κυνδελέρου.
  Αφού ενημερωθήκαμε για τη σημασία του δάσους και την προστασία του, βρεθήκαμε στο δάσος Οργωμένου όπου κάναμε μετρήσεις θερμοκρασίας, εδάφους και μετρήσεις πυκνότητας και βιοποικιλότητας σε θαμνώδη και δασώδη βλάστηση.
Υπεύθυνοι τμημάτων: • Παναγιώτης Καρπούζης, • Δήμητρα Δημητρακοπούλου,• Χρύσα ΧριστοδούλουΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤ'  ΤΑΞΗΣ

Καλώς ήλθατε...

Είμαστε το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών του Ν. Ροδόπης... 

Για περισσότερα εδώ:

Φυλλομετρητής

counter free

Οι Ιστοσελίδες μας

2001-2012

2012-2021

2021 - & μετά


Έχεις φωνή ...

Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου. Κάλεσε ή στείλε SMS στο 100.

Προστασία

-Στο διαδίκτυο.

-Σεξουαλική κακοποίηση

-Ενδοοικογενιακή βία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γίνε Ήρωας ...

του Διαδικτύου, Βοηθώντας τα παιδιά να πλοηγούνται με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στον κόσμο του διαδικτύου. >>

Δράσεις Βιβλιοθήκης