Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


 3. Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα "Ψυχική Ανθεκτικότητα" [1/6/2023]

 Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού θεωρείται από αρκετούς προνομιούχο εξαιτίας του ωραρίου αλλά και των εκτεταμένων διακοπών των εκπαιδευτικών. Όμως, τα ερευνητικά δεδομένα το κατατάσσουν μεταξύ των τριών πιο στρεσογόνων επαγγελμάτων παγκοσμίως.
 Η Ψυχική Ανθεκτικότητα είναι σημαντική και ως διευκόλυνση – λύση σε εκπαιδευτικούς που ανησυχούν για τις αλλαγές που συμβαίνουν και τη συσσώρευση των προβλημάτων και είναι αποκαρδιωμένοι από την τρέχουσα κατάσταση στα σχολεία.
 Ο Αμερικάνικος Ψυχολογικός Σύλλογος ( American Psychological Association ), ορίζει την «Ψυχική Ανθεκτικότητα» ως «τη διαδικασία του να προσαρμόζεται κάποιος καλά όταν αντιμετωπίζει αντιξοότητες, τραύμα, τραγωδία, απειλές, ή σημαντικές απειλές άγχους – όπως προβλήματα που προκύπτουν από την οικογένεια ή τις σχέσεις, σοβαρά προβλήματα υγείας, εργασιακούς ή οικονομικούς στρεσογόνους παράγοντες.»
 Tην Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 17:00 πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενδοσχολικής επιμόρφωσης του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ν. Καλλίστης και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής παρουσίαση με θέμα: «Αναπτύσσοντας την Ψυχική Ανθεκτικότητα».
 Στόχος της παρουσίασης ήταν ο κάθε εκπαιδευτικός να αντιληφθεί τι είναι η Ψυχική Ανθεκτικότητα για τον ίδιο, αλλά και μπορέσει να ανακαλύψει τρόπους που θα τον διευκολύνουν να αναπτύξει την Ψυχική του Ανθεκτικότητα. Μερικά από τα ερωτήματα που απαντήθηκαν στην παρουσίαση αφορούσαν το: · Τι είναι Ψυχική Ανθεκτικότητα; · Ποιος άνθρωπος θεωρείται «Ψυχικά Ανθεκτικός»; · Αν η Ψυχική Ανθεκτικότητα μπορεί να αναπτυχθεί ή είναι ένα εγγενές χαρακτηριστικό; · Πώς μπορώ να αναπτύξω την Ψυχική μου Ανθεκτικότητα; · Αν είναι σημαντική η Ψυχική Ανθεκτικότητα στους Εκπαιδευτικούς και πώς μπορεί να ενισχυθεί;
 Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την ενδοσχολική συντονίστρια του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών: Δήμητρα Δημητρακοπούλου


2. Σχολική διαρροή και παιδική κακοποίηση

 Την Πέμπτη 4-5-2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου από την Κοινωνική Λειτουργό και μέλος της Ε.Δ.Υ του σχολείου κ. Σοφία Δήμου.

 Το θέμα της επιμόρφωσης αφορούσε τα πάντα επίκαιρα θέματα της σχολικής διαρροής και της παιδικής κακοποίησης. Αφού παρουσιάστηκε το σχετικό θεωρητικό και νομικό πλαίσιο που αφορά την σχολική διαρροή και την παιδική κακοποίηση, καθώς και το ρόλο του σχολείου και των εκπαιδευτικών στην πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων φαινόμενων, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με την κατάθεση εμπειριών και απόψεων των εκπαιδευτικών, αλλά και το ρόλο του Κοινωνικού Λειτουργού και του Ψυχολόγου.


1.  "Δυσλεξία & Συναισθήματα"
     (28/3/2023)
 Την Τρίτη 28/3 στις 16:15 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση από την ενδοσχολική συντονίστρια του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών με θέμα "Δυσλεξία & Συναισθήματα" σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο Ν. Καλλίστης, το 3ο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.
  Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε τη Δυσλεξία με ένα διαφορετικό τρόπο. Όχι μόνο ως ειδική μαθησιακή δυσκολία, αλλά και ως προς το πώς ένας δυσλεξικός μαθητής βιώνει τη Δυσλεξία του συναισθηματικά και πώς ενδεχομένως αυτό επηρεάζει την προσωπικότητα του.
 Μέσα από μια παρουσίαση εστιασμένη στη διαφορετική οπτική γωνία που ένας δυσλεξικός μαθητής βλέπει τον κόσμο, προσπαθήσαμε να δούμε για λίγο μέσα από τα δικά του μάτια και πώς μπορούμε να τον διευκολύνουμε.

Η ενδοσχολική συντονίστρια του σχολείου:  κ. Δήμητρα Δημητρακοπούλου

Το link για το video:  ==>


Καλώς ήλθατε...

Είμαστε το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών του Ν. Ροδόπης... 

Για περισσότερα εδώ:

Φυλλομετρητής

Οι Ιστοσελίδες μας

2001-2012

2012-2021

2021 - & μετά (η παρούσα)

Έχεις φωνή ...

Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου. Κάλεσε ή στείλε SMS στο 100.

Προστασία

-Στο διαδίκτυο.

-Σεξουαλική κακοποίηση

-Ενδοοικογενιακή βία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γίνε Ήρωας ...

του Διαδικτύου, Βοηθώντας τα παιδιά να πλοηγούνται με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στον κόσμο του διαδικτύου. >>

Δράσεις Βιβλιοθήκης

2021-2022

2022-2023

2023-2024 

(1 ανάρτηση - Αγώνες Σκακιού)


-'Ολες οι δράσεις στην ίδια σελίδα

Δράσεις Τμημάτων

ΣΤ' ΤΑΞΗ

1. Ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια



ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ [ΖΕΠ]



ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

1. Παγκόσμια Ημέρα Ατ. με αναπηρία


Εκπαιδ/κές Επισκέψεις

Εσωτερικός Κανονισμός