Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


   ΛΕΞΙΓΕΦΥΡΕΣ                                                          
 Για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Τμήμα Υποδοχής ( ΖΕΠ) του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών εφαρμόζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Λεξιγέφυρες» .
Τη σχολική χρονιά 2020-21 υπεύθυνες για την υλοποίηση του προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτικοί Σκεύα Κατερίνα και η κ. Χατζίδου Λαμπρινή. Το σχολικό έτος 2021-22 υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν οι κ. Σκεύα Κατέρινα και η κ. Μπανταλίδου Μαρίνα. Κατόπιν της πρόσκλησης συμμετοχής στη δράση για την ανάπτυξη του λεξιλογίου της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας από το ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ, και φέτος, το σχολείο μας αποφάσισε να συνεχίσει τη δράση αυτή. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από επιστημονική ομάδα του ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το ΠΤΕΑ του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και έχει λάβει την έγκριση του ΙΕΠ.
 Το πρόγραμμα είναι εστιασμένο στη διδασκαλία λεξιλογίου με τη χρήση ενός εγχειριδίου, το οποίο προσφέρεται στους μαθητές δωρεάν, καθώς και με συμπληρωματικό υλικό που έχει εκπονηθεί από την επιστημονική ομάδα.

 Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές του τμήματος ΖΕΠ από Γ’ έως ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας με την υπεύθυνη του τμήματος κ. Μαρίνα Μπανταλίδου. Οι συμμετέχοντες μαθητές καλούνται πρωτίστως να συμπληρώσουν ένα απλό τεστ, το οποίο είναι σε μορφή παιχνιδιού (παζλ, αντιστοίχιση), ώστε να διερευνήσουμε το επίπεδο της κατοχής του λεξιλογίου των παιδιών. Προσφέρονται για διερεύνηση και εκμάθηση κάποιες δύσκολες έννοιες (κατά πλειοψηφία ρήματα ), που αργότερα μέσα από τις δράσεις, τη δραματοποίηση και μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων, με τη χρήση του βοηθητικού υλικού από την επιστημονική ομάδα και του εγχειριδίου, τα παιδιά κατακτούν τις έννοιες - και το σημαντικότερο - μαθαίνουν να τις χρησιμοποιούν σωστά.

TMHMA 1: Μπανταλίδου Μαρίνα

 Ανάρτηση:  26/1/2023


Τμήματα:  1: Μαρίνα Μπανταλίδου, 2: Μακρίνα Χατζάτογλου

Καλώς ήλθατε...

Είμαστε το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών του Ν. Ροδόπης... 

Για περισσότερα εδώ:

Φυλλομετρητής

Οι Ιστοσελίδες μας

2001-2012

2012-2021

2021 - & μετά (η παρούσα)

Έχεις φωνή ...

Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου. Κάλεσε ή στείλε SMS στο 100.

Προστασία

-Στο διαδίκτυο.

-Σεξουαλική κακοποίηση

-Ενδοοικογενιακή βία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γίνε Ήρωας ...

του Διαδικτύου, Βοηθώντας τα παιδιά να πλοηγούνται με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στον κόσμο του διαδικτύου. >>

Δράσεις Βιβλιοθήκης

2021-2022

2022-2023

2023-2024 

(1 ανάρτηση - Αγώνες Σκακιού)


-'Ολες οι δράσεις στην ίδια σελίδα

Δράσεις Τμημάτων

ΣΤ' ΤΑΞΗ

1. Ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια



ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ [ΖΕΠ]



ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

1. Παγκόσμια Ημέρα Ατ. με αναπηρία


Εκπαιδ/κές Επισκέψεις

Εσωτερικός Κανονισμός