Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Ευρωπαϊκά Προγράμματα


ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ

Το σχολείο μας αναδείχθηκε ως η καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση στο Στόχο 6 και στην κατηγορία ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με τον τίτλο: "OUR WATER- OUR LIVES".  

Για την επιτυχία αυτή το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών εντάσσεται στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΕ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους πρωτεργάτες της προσπάθειας αυτής, μαθητές και εκπαιδευτικούς... 

[Ανάρτηση: 20/6/2023]


Ενημέρωση για τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού ‘Bravo schools- Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο’  (ανάρτηση: 16/6/2023)

 Το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών συμμετέχοντας στην κατηγορία Συνεργατικά Προγράμματα με το eTwinning project ‘Our Water.Our Lives’ βρέθηκε στη λίστα με τα 60 διακεκριμένα σχολεία του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού BRAVO SCHOOLS 2023 που στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων παιδαγωγικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

 Κατά τη διάρκεια της live μετάδοσης των αποτελεσμάτων στο YouTube την Πέμπτη 16 Ιουνίου ανακοινώθηκαν οι 60 καλύτερες προτάσεις και πρακτικές των σχολείων για όλους τους στόχους ανάμεσα σε 620 συνολικά συμμετοχές. Ειδικότερα για τον 6ο στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης διακρίθηκαν πέρα από το δικό μας και άλλα δύο σχολεία.

 Ένα μεγάλο και θερμό ευχαριστώ από την ομάδα του eTwinning project ‘Our Water.Our Lives’ Βασιλική Κωσταρά, Ανέζα Σπανοπούλου και Μαριάνθη Λαδίκου στους μαθητές της Δ τάξης που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δραστηριότητες του προγράμματος καθώς και σε εκείνους που στήριξαν με την ψήφο τους και τη θετική τους ενέργεια τη συμμετοχή του σχολείου στο διαγωνισμό.


 Παρουσίαση των προγραμμάτων eTwinning

 Τέλος του σχολικού έτους 2022-23


 Το σχολείο μας συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Eυρωπαϊκή δράση eTwinning μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται σε κοινά παιδαγωγικά έργα ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη καλλιεργώντας συγχρόνως βασικές δεξιότητες.

 Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω προγράμματα eTwinning:

1. ‘Grammunication reloaded’ με τη συμμετοχή μαθητών της Ε τάξης του σχολείου μας και μαθητών από σχολεία της Γαλλίας και Γερμανίας.

2. ‘Our Water.Our Lives’ με τη συμμετοχή μαθητών της Δ τάξης του σχολείου μας και μαθητών από σχολεία της Πορτογαλίας και Τουρκίας.

 Με σκοπό την ενημέρωση και των υπόλοιπων τάξεων του σχολείου σχετικά με τις δράσεις των δύο project, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δράσεων των προγραμμάτων με την ενεργή συμβολή μαθητών από τις τάξεις που συμμετείχαν σε αυτά.

Παρακάτω ακολουθούν τα link από το eBook και το padlet όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες οι δράσεις όλων των σχολείων και για τα δύο project αντίστοιχα.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την ομάδα των eTwinning του σχολείου Βασιλική Κωσταρά, Ανέζα Σπανοπούλου, Μαριάνθη Λαδίκου και Φωτεινή Δερτούζου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές της Δ και Ε2 τάξης για την εξαιρετική συνεργασία τους. Ένα θερμό ευχαριστώ στη δασκάλα του Ε2, Σοφία Τριμπόνια για την υποστήριξή της σε όλη τη διάρκεια του project ‘Grammunication reloaded’ καθώς και στην υπεύθυνη του κυλικείου Τατιάνα για την πολύτιμη βοήθειά της με τη φωτογράφηση.

Το link για το eBook του project ‘Grammunication reloaded

Το link για το padlet του project ‘Our Water. Our Lives

  Όλα τα λινκ για τις δράσεις των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

1. Our Water.Our Lives’ eTwinning project...

2. How to log in to esep eTwinning as a pupil

3. 'Grammunication reloaded'

4. Επιμορφώσεις...

5. Παγκόσμια Ημέρα του νερού

6.Απονομή ετικέτας eTwinning




Καλώς ήλθατε...

Είμαστε το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών του Ν. Ροδόπης... 

Για περισσότερα εδώ:

Φυλλομετρητής

Οι Ιστοσελίδες μας

2001-2012

2012-2021

2021 - & μετά (η παρούσα)

Έχεις φωνή ...

Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου. Κάλεσε ή στείλε SMS στο 100.

Προστασία

-Στο διαδίκτυο.

-Σεξουαλική κακοποίηση

-Ενδοοικογενιακή βία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γίνε Ήρωας ...

του Διαδικτύου, Βοηθώντας τα παιδιά να πλοηγούνται με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στον κόσμο του διαδικτύου. >>

Δράσεις Βιβλιοθήκης

2021-2022

2022-2023

2023-2024 

(1 ανάρτηση - Αγώνες Σκακιού)


-'Ολες οι δράσεις στην ίδια σελίδα

Δράσεις Τμημάτων

ΣΤ' ΤΑΞΗ

1. Ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια



ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ [ΖΕΠ]



ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

1. Παγκόσμια Ημέρα Ατ. με αναπηρία


Εκπαιδ/κές Επισκέψεις

Εσωτερικός Κανονισμός