Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα E-twinning


''‘I draw my life triangle’ eTwinning project''
13 / 09 / 2022.  Aνάρτηση
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν 3 έργα eTwinning ( ‘Culture on a poster’, ‘I draw my life triangle’, ‘Know and respect a tree near me’) με τη συμμετοχή μαθητών από τρεις διαφορετικές τάξεις ( Γ, Δ και τα δύο τμήματα της ΣΤ) και 6 εκπαιδευτικών. Οι μαθητές πήραν μέρος σε ποικίλες βιωματικές και δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερώθηκαν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, καλλιέργησαν διάφορες δεξιότητες και ήρθαν σε επαφή με μαθητές σχολείων στην Ελλάδα, Πορτογαλία και Τουρκία. Ως αναγνώριση της ποιότητας των έργων, o Eθνικός Οργανισμός Υποστήριξης απένειμε την Εθνική Ετικέτα Ποιότητα και στα 3 project εφόσον σε όλα πληρούνται σε μεγάλο βαθμό τα κριτήρια της παιδαγωγικής καινοτομίας, ενσωμάτωσης στην ύλη, συνεργασίας ανάμεσα στους εταίρους, χρήσης της τεχνολογίας, απτών αποτελεσμάτων και δημοσίευσης του αντίκτυπου τους. Η ετικέτα ποιότητας αν και απονέμεται προσωπικά στον εκπαιδευτικό που υποβάλλει την αίτηση, στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζει τη συλλογική δουλειά που πραγματοποιήθηκε από όλα τα εμπλεκόμενα μέλη, εκπαιδευτικούς και μαθητές και ως εκ τούτου αποτελεί την αναγνώριση της συμβολής τους στην επιτυχία των έργων. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στα project είναι οι εξής: Ανέζα Σπανοπούλου, Κατερίνα Σκεύα, Μαριάνθη Λαδίκου, Νετζεατίν Μαχμούτ Κεχαγιά, Ειρήνη Παιδαράκη και Βασιλική Κωσταρά. Επιπλέον, οι παρακάτω εκπαιδευτικοί αν και δεν συμμετείχαν στα project επίσημα ως μέλη πρόσφεραν πρόθυμα τη βοήθεια και υποστήριξή τους: Στέλλα Αδαμοπούλου, Σοφία Τριμπόνια, Βιργινία Τσιτιρίδου, Φωτεινή Δερτούζου και Παναγιώτης Καρπούζης.

Η υπεύθυνη των έργων eTwinning Βασιλική Κωσταρά



 

''‘I draw my life triangle’ eTwinning project''

22 / 01 / 2022. Πρώτη ανάρτηση

 Οι μαθητές του Δ2 συμμετέχουν στο πρόγραμμα eTwinning μαζί με σχολεία της Τουρκίας, της Ρουμανίας, της Κροατίας, της Λιθουανίας και της Ιορδανίας Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τις φυσικές καταστροφές όπως είναι οι σεισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές στα δάση, τα τσουνάμι, οι τροπικές καταιγίδες και άλλες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τους σεισμούς και στις ενέργειες που πρέπει να προηγηθούν ώστε να είναι όλοι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που συμβεί ένας σεισμός.

 Γι΄αυτό το λόγο οι μαθητές παίζουν διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια και παίρνουν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες όπως η άσκηση σεισμού, ο εντοπισμός επικίνδυνων σημείων στο σχολείο και στο σπίτι και η προετοιμασία ενός σακιδίου με είδη έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον ενημερώνονται για τη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών.

 Επίσης φτιάχνουν ζωγραφιές για τις φυσικές καταστροφές οι οποίες εκτίθενται στο σχολείο και σε ψηφιακή gallery μαζί με τις ζωγραφιές των μαθητών από τα σχολεία των εταίρων.

 Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί: Βασιλική Κωσταρά, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, η δασκάλα του Δ2 Μαριάνθη Λαδίκου και ο Νετζεατίν Μαχμούτ Κεχαγιά υπεύθυνος ολοημέρου.

 Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην εκπαιδευτικό Μουσικής Ανέζα Σπανοπούλου και την υπεύθυνη του κυλικείου Τατιάνα για την πολύτιμη βοήθειά τους στο πρόγραμμα.

 ΚΛΙΚ στο  link   για το padlet του project



Υπεύθυνη του προγράμματος: Βασιλική Κωσταρά, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης: οι εκπ/κοί του Δ2 Μαριάνθη Λαδίκου, και ο Νετζεατήν Μαχμούτ Κεχαγιά, υπεύθυνος του Ολοήμερου Σχολείου. Στα θέματα Μουσικής: Ανέζα Σπανοπούλου 


Καλώς ήλθατε...

Είμαστε το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών του Ν. Ροδόπης... 

Για περισσότερα εδώ:

Φυλλομετρητής

Οι Ιστοσελίδες μας

2001-2012

2012-2021

2021 - & μετά (η παρούσα)

Έχεις φωνή ...

Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου. Κάλεσε ή στείλε SMS στο 100.

Προστασία

-Στο διαδίκτυο.

-Σεξουαλική κακοποίηση

-Ενδοοικογενιακή βία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γίνε Ήρωας ...

του Διαδικτύου, Βοηθώντας τα παιδιά να πλοηγούνται με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στον κόσμο του διαδικτύου. >>

Δράσεις Βιβλιοθήκης

2021-2022

2022-2023

2023-2024 

(1 ανάρτηση - Αγώνες Σκακιού)


-'Ολες οι δράσεις στην ίδια σελίδα

Δράσεις Τμημάτων

ΣΤ' ΤΑΞΗ

1. Ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια



ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ [ΖΕΠ]



ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

1. Παγκόσμια Ημέρα Ατ. με αναπηρία


Εκπαιδ/κές Επισκέψεις

Εσωτερικός Κανονισμός