Νοέμβριος 1994


 Στο σχολείο μας για αρκετά χρόνια λειτούργησε ο Σχολικός Συνεταιρισμός. Ήταν ένας θεσμός εξαιρετικά χρήσιμος, γιατί μάθαινε στους μαθητές να λειτουργούν ομαδικά. Υποστήριζε τη συνεργασία, καλλιεργούσε το πνεύμα της αλληλοβοήθειας, της καλής διαχείρισης του χρήματος, της οικονομίας. Τους έδειχνε το δρόμο της δημιουργίας και της προσφοράς. Μέλη του Σχολικού Συνεταιρισμού ήταν οι μαθητές της Ε' και της ΣΤ' τάξης, αγόρια και κορίτσια. Κάθε αρχή της σχολικής χρονιάς έκαναν εκλογές και ψήφιζαν για το Συμβούλιο που θα διοικούσε το Συνεταιρισμό. Άλλη μια πράξη πολύ χρήσιμη για να καλλιεργήσει τα δημοκρατικά αισθήματα των μαθητών.

 Ο Σχολικός Συνεταιρισμός λειτούργησε στο σχολείο μας από το 1988 μέχρι και το 1998. Δηλαδή πάνω από δέκα χρόνια. Οι Σχολικοί Συνεταιρισμοί λειτουργούσαν κάτω από την επίβλεψη της Αγροτικής Τράπεζας και ελεγχόταν από τον Επόπτη Συνεταιρισμών της Α.Τ.Ε. Όλα αυτά τα χρόνια υπεύθυνος για τη λειτουργία του Σ. Σ. ήταν ο δάσκαλος Γιώργος Κεραμυδάς. 

 Στα δέκα χρόνια που λειτούργησε ο Σ. Σ.  έλαβε πολλές διακρίσεις από την Α.Τ.Ε. οι οποίες συνοδευόταν και με χρηματικό έπαθλο. Θυμόμαστε ότι με τα χρήματα εκείνα, αλλά και με τις πολλές ενισχύσεις που είχαμε από πολλές Τράπεζες και Οργανισμούς, αγοράσαμε για το σχολείο μας πολλούς υπολογιστές, φωτοτυπικό μηχάνημα, τηλεόραση, ακόμη και χρήματα για να βάψουμε το σχολείο μας είχαμε διαθέσει.

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές