Σύντομο ιστορικό...

  Το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Σαπών κτίστηκε το 1926 από τον εργολάβο Αλέκο Σταυρίδη. Χρησιμοποιήκε για τις ανάγκες στέγασης των μαθητών του Δημοτικού. Αρχικά διέθετε 4 αίθουσες και ένα γραφείο. Το 1947, περίοδος Εμφυλίου, εξαιτίας της μεταφοράς των κατοίκων των Κασσιτερών, ο μαθητικός πληθυσμός αυξήθηκε και ήταν αδύνατο να στεγαστεί εκεί. Τότε, προστέθηκαν άλλες δυο αίθουσες και πλέον λειτούργησε ως 6/τάξιο. 

  Στο μεταξύ, το 1998, έγιναν τα εγκαίνια του νέου 12/θέσιου σχολικού κτιρίου, όπου και μεταφέρθηκαν τα περισσότερα παιδιά. Παράλληλα, ένα τμήμα του συνέχισε να στεγάζεται στο παλιό διδακτήριο, αλλά και σε προκάτ αίθουσες, λόγω του αυξημένου αριθμού των Τμημάτων.

 Γύρω στο 2006 αποφασίστηκε να λειτουργήσει στις Σάπες το νέο τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ. Ως χώρος στέγασής του επιλέχτηκε το παλιό διδακτήριο.  Έπρεπε όμως να γίνουν έργα βελτίωσης των εγκαταστάσεων. Το τί ακολούθησε μπορείτε να το δείτε σε μια σειρά φωτογραφιών μου. Στην πραγματικότητα έμειναν μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι! Όλα τα υπόλοιπα έγιναν από την αρχή. Εκείνο που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η τοποθέτηση σιδερένιου οπλισμού σε όλους τους τοίχους! 

 Τον Ιούλιο του 2008, άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης. Ολοκληρώθηκαν μέσα σε ελάχιστους μήνες!  Στις 31 / 1 / 2009, έγιναν τα εγκαίνια της ΑΣΠΑΙΤΕ με την παρουσία του βουλευτή Ροδόπης Στυλιανίδη, που ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές του έργου!  Πέρα από όλα τα άλλα, προσθέτω την προσωπική μου ικανοποίηση γιατί διασώθηκε ένα ιστορικό κτίριο του τόπου. Ευτυχώς δεν επικράτησε η γνώμη μερικών παραγόντων που μιλούσαν για γκρέμισμα του σχολείου...

 Στη σελίδα  υπάρχουν οι φωτογραφίες σε όλες τις φάσεις εξέλιξης των έργων. Είναι προσωπικές μου φωτογραφίες που τις τράβηξα με στόχο να καταγράψω ένα σημαντικό κατά τη γνώμη μου έργο. Με αυτό το κτίριο έχω ένα συναισθηματικό δεσμό, γιατί εδώ φοίτησα ως μαθητής του, ως δάσκαλος και ως διευθυντής... Είκοσι έξι συνολικά χρόνια!



Στη σελίδα αυτή υπάρχουν οι φωτογραφίες σε όλες τις φάσεις εξέλιξης των έργων. Είναι προσωπικές μου φωτογραφίες που τις τράβηξα με στόχο να καταγράψω ένα σημαντικό κατά τη γνώμη μου έργο. Με αυτό το κτίριο έχω ένα συναισθηματικό

Καταχώρηση στη νέα σελίδα: 30/12/2021

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές