Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

 Στο σχολείο μας, με τους μαθητές της Ε' τάξης, οργανώσαμε μια όμορφη και σεμνή γιορτή, με αναφορά στο χρονικό των ημερών εκείνων, με τραγούδια, ποιήματα και σκετσάκια. Σε ένα από αυτά παρουσιάστηκε μια μορφή αγώνα της νεολαίας κατά του στρατιωτικού καθεστώτος. Νέοι έγραφαν κρυφά στους τοίχους συνθήματα που μιλούσαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία, όμως οι άνθρωποι της μυστικής αστυνομίας όταν τους αντιλαμβανόταν τους έπιανε και τους βασάνιζε στις φυλακές. Σίγουρα ήταν εποχές δύσκολες για όλους τους Έλληνες, που δεν θα θέλαμε ποτέ να ξαναζήσουμε.
 Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι η δημοκρατία αξίζει να είναι το πολίτευμα που πρέπει να υπάρχει σε κάθε χώρα. Όμως θα πρέπει όλοι μας, από οποιαδήποτε θέση κι αν υπηρετούμε την κοινωνία, να τιμούμε και να σεβόμαστε αυτή τη δημοκρατία. Να γνωρίζουμε ότι ως πολίτες δεν έχουμε μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις κι αν θέλουμε πραγματικό να ζούμε σε μια καλύτερη κοινωνία, πρώτα θα σεβόμαστε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας, πρώτα θα τηρούμε τις υποχρεώσεις και μετά θα πολεμούμε για τα δικαιώματά μας, όταν οι άλλοι δεν τα σέβονται! Γιατί φανταστείτε τι αναρχία θα υπήρχε αν μας ενδιέφεραν μόνο τα δικαιώματά μας και αδιαφορούσαμε για τις υποχρεώσεις. Αυτά τα δυο πάνε πάντα μαζί κι όταν τα σεβόμαστε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των πολιτών δεν κινδυνεύει από κανένα.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

1. Το χρονικό του Πολυτεχνείου
Πανταζή Δέσπ.-Πουλουτίδου Δήμητρα-Παρσαλίδου Γεωρ.-Καλαϊτζίδου Έλενα
2. "Μέρες Πολυτεχνείου" - σκετς
Αυγερίδου Ε. - Ψωμιάδης Γ.- Γκικολιάν Αλ.- Παπαγεωργίου Σ.-Τραπεζανίδου Ε. - Σκοπιανός Δ. - Γιαννακοπούλου Β. - Αριστινίδης Π.- Ρωμανίδης Γ. - Παπαγεωργίου Η.
3. "Ο δρόμος" - τραγούδι
4. "Πάλης ξεκίνημα" - τραγούδι
5. "Όταν σφίγγουν το χέρι" -
6. "Φτιάχναμε καπέλα από χαρτί" - τραγούδι
7. "Η πόρτα" - ποίημα : Κουγιουρούκης Χρ.
8. "Μαζί μας αγωνίσου" - ποίημα: Αυτοφορίδου Ελένη
9. "Κοιμηθείτε αδέρφια" - Κιλινκαρίδου Μελίνα
ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Οργάνωση γιορτής: ΜΑΡΘΑ ΓΚΑΝΕ - ΜΑΚΡΙΝΑ ΧΑΤΖΑΤΟΓΛΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑ: μαθητές της Ε' τάξης


Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές