Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009.

 Μια όμορφη συννεφιασμένη αλλά ζεστή φθινοπωρινή ημέρα. Μια ημέρα αφιερωμένη στους ένδοξους προγόνους μας, οι οποίοι θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας. Κι εμείς σήμερα, απόγονοι αυτών των ηρώων, ήρθαμε στο σχολείο, όχι για να κάνουμε μάθημα, αλλά για να τιμήσουμε τη μνήμη τους, γιατί η δική τους θυσία μας χάρισε το μεγαλύτερο αγαθό που είναι το δικαίωμα να αναπνέεις ελεύθερα και να χαίρεσαι τη ζωή σου. Είναι λοιπόν η ελάχιστη υποχρέωσή μας να τιμούμαι τη μνήμη τους και να διδασκόμαστε από τις δικές τους πράξεις για το τι πρέπει να πράξουμε αν ζήσουμε παρόμοιες εποχές. Γιατί κι εμείς αποτελούμε τη συνέχεια αυτών των ανθρώπων. Σήμερα εμείς απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας κι εμείς θα αγωνιστούμε στο μέλλον για την ελευθερία αυτή, είτε σε ειρηνικές εποχές ή στις δύσκολες εποχές μιας απειλής ενός εχθρού μας.
Η γιορτή μας άρχισε το πρωί στις 9 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Την παρουσίασαν οι μαθητές της Γ' και Δ' τάξης και την παρακολούθησαν γονείς, μαθητές και δάσκαλοι του σχολείου μας. Για πολλά παιδιά από εμάς ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία να παρουσιαστούμε μπροστά σε κοινό! Αυτό σε πολλά παιδιά γέμιζε άγχος και αγωνία! Όμως στο τέλος όλα πήγαν καλά. Η γιορτή μας άρεσε σε όλους και το χειροκρότημα που εισπράξαμε ήταν θερμό και ειλικρινές.

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΑ:
1. "ΟΧΙ" - από τους μαθητές της Γ' τάξης.
2. "ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ" - από τους μαθητές της Δ' τάξης.
3. "ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΕΣ ΤΟΥ '40" - από τους μαθητές της Γ' τάξης.
4. "Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ" - από τους μαθητές της Δ' τάξης.
5. "Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ" - από τους μαθητές της Γ' τάξης. [β' σκηνή]

 ΠΟΙΗΜΑΤΑ:
1. "Ο ΛΑΟΣ" -
2. "Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ" -
3. "ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ" -
4. "ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ''40'' -
5. "ΟΧΙ" -
6. ''Ο ΠΑΛΙΚΑΡΑΣ''

Τα παιδιά της χορωδίας με τη συνοδεία του μουσικού μας, του κ. Κώστα Μάμμου τραγούδησαν επίκαιρα τραγούδια της επετείου του "ΟΧΙ". Τραγούδια που τραγούδησαν ήταν τα:
1. "Ο Έφεδρος".
2. "Κορόιδο Μουσολίνι"
3. Στις Πίνδου μας τις κορφές".
4. Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του"

Οργάνωση γιορτής:  Μαρ. Αχαρίδου - Στ. Παπαλεξανδρή - Ρ. Σιδερά  - Χορωδία: Κώστας Μάμμος

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές