Η γιορτή μας άρχισε με ένα κείμενο, αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που το διάβασε η Μεζιρίδου Χριστίνα. Με λίγα λόγια αναφέρθηκαν τα γεγονότα που έγιναν τη μέρα εκείνη, όταν Άγγελος Κυρίου φανέρωσε στη Μαρία, ότι αυτή θα φέρει στον κόσμο τον Ιησού, το Λυτρωτή του κόσμου!
Στη συνέχεια η μικρή χορωδία από μαθητές της ΣΤ΄τάξης, έψαλλε το Απολυτίκιο του Ευαγγελισμού. Η Στεφανία Πετρίδου, απάγγειλε το ποίημα: "25η Μαρτίου 1821". Στη συνέχεια, πάλι η Χορωδία, τραγούδησε το εμβατήριο:΄ "Όλη η Δόξα, όλη η Χάρη".
Ο Σπύρος Θεοδοσάκης απήγγειλε το ποίημα: "Στην Εθνική Γιορτή". Η Αθανασία Σταυρίδου διάβασε κείμενο με θέμα την έξοδο του Μεσολογγίου. Στη συνέχεια μαθητές της ΣΤ' τάξης έπαιξαν το Α΄ μέρος του σκετς με θέμα την έξοδο του Μεσολογγίου. Δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη γιορτή και το όνομα του Αθανάσιου Διάκου, μια ηρωική μορφή του απελευθερωτικού αγώνα. Δυο μαθήτριες, η Άννα Κωφίδου και η Μαρία Κωστικίδου απάγγειλαν ποίημα, αφιερωμένο στον Αθανάσιο Διάκο. Δυο ακόμη μαθήτριες, η Αναστασία Παπαγιαννοπούλου και η Νιχάλ απάγγειλαν το ποίημα: "Στους αθάνατους ήρωες του '21".
Συνεχίστηκε η γιορτή μας με τη μικρή χορωδία των μαθητών της ΣΤ΄τάξης και της Β' πράξης του σκετς. Η Δαφνη Σταυρίδου απάγγειλε το ποίημα: "Ωδή στο θάνατο του Λόρδου Μπάιρον". Ακολούθησε το τραγούδι: "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι", το Γ' μέρος του σκετς, τον ύμνο: "Άκρα του Τάφου σιωπή" και ο επίλογος της γιορτής από τη μαθήτρια Χριστίνα Τριανταφυλλίδου.

Εξαίρετη εντύπωση άφησε η Χορωδία των μαθητών των Μουσικών Τμημάτων, που τραγούδησαν όμορφα τραγούδια και ύμνους με θέμα την 25η Μαρτίου του 1821. Η γιορτή έκλεισε με τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ
1. Κείμενο: Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (Μεζιρίδου Χριστίνα) 10. ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤ': "Πήγες στο Μεσολόγγι" -
2. ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤ' : Απολυτίκιο του Ευαγγελισμού 11. Σκετς: "Η Έξοδος του Μεσολογγίου" - Β' πράξη.
3. Ποίημα: "25η Μαρτίου" (Πετρίδου Στεφανία) 12. Ποίημα: "Ωδή στο θάνατο του Λόρδου Μπάιρον" - (Δάφνη Σταυρίδου)
4. ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤ': "Όλη η Δόξα όλη Χάρη" 13. ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤ': "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι".
5. Ποίημα: "Στην Εθνική Γιορτή" - (Θεοδοσάκης Σπύρος" 14. Σκετς: "Η Έξοδος του Μεσολογγίου" - Γ' πράξη.
6. Κείμενο: "25η Μαρτίου 1821" - (Σταυρίδου Αθανασία) 15. ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤ': "Άκρα του τάφου σιωπή".
7. Σκετς: "Η Έξοδος του Μεσολογγίου" - Α' πράξη. 16. ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Ελευθερία - (Τριανταφυλλίδου Χριστίνα)
8. Ποίημα: "Στον Αθανάσιο Διάκο" - (Άννα Κωφίδου - Κωστικίδου Μαρία) 17. ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ: 10 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ
9. Ποίημα: "Στους αθάνατους ήρωες του '21" - (Παπαγιαννοπούλου Αναστασία - Νιχάλ) 18. ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ - ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές