Α' ΒΡΑΒΕΙΟ για την εργασία

"Δώδεκα σταγόνες ζωής και όχι μόνο"

---------------------------------------------------------------------------

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Κ. Ορφανίδου Καλλιόπη (δασκάλα του σχολείου μας)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

·ΗΕLΜΕΡΑ·
Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2005

Κυρία Καλλιόπη Ορφανίδου, Εθελόντρια Εκπαιδευτικό Ομάδας 107 (Ε) Παιδικής ΗΕLΜΕΡΑ - Σάπες Ροδόπης
  Αγαπητή κυρία Ορφανίδου,
  Όπως ήδη γνωρίζετε από την τηλεφωνική μας επικοινωνία, οι ομάδες 106 (Ε) -107 (Ε) — 108 (Ε) Παιδικής ΗΕLΜΕΡΑ, τις οποίες εσείς και η Κυρία Καραδέδου καθοδηγήσατε στις δραστηριότητές τους το σχολικό έτος 2004-2005, θα βραβευθούν από την ΗΕLΜΕΡΑ επειδή πραγματοποίησαν την πιο πρωτότυπη δραστηριότητα.
Κατόπιν κληρώσεως, τα βραβεία των παιδιών θα παραλάβει η Αρχηγός της Ομάδας 107 (Ε) Ζαχαρούλα Κενανίδου,, την οποία προσκαλέσαμε να έρθει στην εκδήλωση συνοδευόμενη από έναν γονέα της.
 Για το λόγο αυτό, σας προσκαλούμε να έρθετε στην Αθήνα και να παρευρεθείτε στη σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2005  και ώρα 12.30 στο ξενοδοχείο Metropolitan, Λεωφόρο Συγγρού 385, Παλαιό Φάληρο.
 Την ίδια ημέρα μεταξύ 10.00 και 12.00, στο πλαίσιο του 12ου Συμβουλίου Αντιπροσώπων Παιδικής ΗΕLΜΕΡΑ, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών για την εξέλιξη του Προγράμματος. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Παιδικής ΗΕLΜΕΡΑ, που φιλοξενείται στην εταιρία Costamare του Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου.
Παρακαλούμε σημειώστε ότι η ΗΕLΜΕΡΑ καλύπτει τα έξοδα μετακινήσεων προς και από την Αθήνα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να μας προσκομίσετε τα σχετικά αποκόμματα εισιτηρίων και αποδείξεις.
 Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της Παιδικής ΗΕLΜΕΡΑ στα τηλέφωνα 210-9401364 και 210-9343088.
Με φιλικούς χαιρετισμούς

Για την Παιδική ΗΕLΜΕΡΑ
Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου
ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΕLΜΕΡΑ
Ζεφύρου 60, 175 64 Αθήνα


 Πρόκειται για μια από τις πιο ολοκληρωμένες προσπάθειες που έγιναν από όλες τις απόψεις. Τριάντα μαθητές και τρεις δάσκαλοι, (οι κκ. Όλγα Καραδέδου, Καλλιόπη Ορφανίδου, υπεύθυνες για την εργασία και ο Γιώργος Κεραμυδάς, διευθυντής του σχολείου, που βοήθησε στην ψηφιοποίηση της εργασίας σε cd-rom), ήταν οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Έτσι ήταν πολύ φυσικό να αξιολογηθεί από τους υπεύθυνους της HELMEPA και να την επιλέξουν για να βραβευτεί σαν η πιο πρωτότυπη δραστηριότητα! Σας παρουσιάζουμε το χρονικό της υπόθεσης...

 Κάθε μαθητής πήρε μέρος στο 12 Συνέδριο της παιδικής Helmepa, ως αντιπρόσωποι του κάθε γεωγραφικού διαμερίσματος. Τη Θράκη αντιπροσώπευσε μια μαθήτρια από το Μειονοτικό Σχολείο Αρριανών. Η μαθήτρια Ζαχαρούλα Κενανίδου, αντιπροσώπευσε το δικό μας σχολείο, αφού αυτό πήρε το βραβείο της πιο πρωτότυπης παρουσίασης της εργασίας "12 σταγόνες ζωής και όχι μόνο...!"



ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑΣ ΚΕΝΑΝΙΔΟΥ
Ο λόγος που πήγα στην Αθήνα ήταν για να παραλάβω τα βραβεία για την πιο πρωτότυπη εργασία που κάναμε οι περσινές τάξεις Ε2 και ΣΤ2. Το βράδυ της Πέμπτης 15/12/05 φτάσαμε στο ξενοδοχείο, όπου συναντήθηκα με άλλα παιδιά. Τα πιο πολλά εκπροσωπούσαν τους νομούς από τους οποίους είχαν έρθει. Εγώ κι ένα ακόμη παιδί πήγαμε για να πάρουμε τα βραβεία των σχολείων μας. Ήταν τα μόνα που πήραν βραβείο. Το άλλο πρωί της Παρασκευής πήγαμε στο κτήριο CostaMare, όπου έγινε το Συνέδριο της HELMEPA. Ήταν πολύ ωραία! Εκεί είπαμε τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες μας, με το τι ασχοληθήκαμε όλο το χρόνο, δημιουργήσαμε διάφορα μηνύματα και ψηφίσαμε τις αποφάσεις του Συνεδρίου. Οι γονείς μας την ίδια ώρα παρακολουθούσαν μια ταινία: "Ο κόσμος των Ωκεανών". Στο Συνέδριο μας επισκέφτηκε ο καπετάν-Βασίλης, ο επίτιμος πρόεδρος της HELMEPA. Κατόπιν στο ξενοδοχείο Μετροπόλιταν έγινε η απονομή των βραβείων και μια ομιλία. Πριν από την απονομή η κ. Πρόεδρος διάβασε τα μηνύματά μας που θα κάνουν το γύρο του Κόσμου! Η πιο όμορφη στιγμή ήταν όταν παραλάβαμε τα βραβεία μας. Οι εμπειρίες μου ήταν πολύ ωραίες, δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή φόβο και δισταγμό, αφού όλοι μας υποδέχτηκαν σαν να μας ήξεραν χρόνια! Θα συνεχίσω να μιλάω στους γονείς στους συγγενείς και στους φίλους μου για όσα έμαθα σ' αυτό το Συνέδριο. Θέλω πολύ να ασχοληθούμε με τη HELMEPA junior. Με όλα αυτά έχω ευαισθητοποιηθεί περισσότερο κι εγώ και η οικογένειά μου! Αυτό δε θα μου το σβήσει κανείς από την καρδιά μου.


Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2005
ΨΗΦΙΣΜΑ 12° ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
“Εμείς, τα Μέλη του Ι2ου Συμβουλίου Αντιπροσώπων, που εκπροσωπούμε 5.220 παιδιά - μέλη της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΕLΜΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα για το σχολικό έτος 2004-2005, θέλουμε να δηλώσουμε τα Παρακάτω:
* 0 καθένας μόνος του και όλοι μαζί πρέπει να αναλάβουμε δράση. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Το περιβάλλον χρειάζεται τη βοήθειά μας για να τα καταφέρει. (Λαμπρινή Χαραλάμπους-Δωδεκάνησα-Κάλυμνος).
* Είμαστε μέλη της Παιδικής ΗΕLΜΕΡΑ και προσπαθούμε να έχουμε το περιβάλλον που ζούμε καθαρό. Ας προσέξουμε όλοι μαζί το σπίτι μας τη Γη να το έχουμε καθαρό για να το χαιρόμαστε. (Μελέκ Γιακούπ-Θράκη-Αρριανά Σαπών).
* Με τις περιβαλλοντικές μας δράσεις θέλουμε να πετύχουμε τα λιμάνια του Πειραιά και του Κερατσινίου να είναι καθαρά και ανθρώπινα. Να ονειρευτούμε έναν Σαρωνικό χωρίς τη ΛΥΜΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΤΗΣ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ! (Δανάη Κωστοπούλου-Αττική-Κερατσίνι).
* Ας προσπαθήσουμε όλοι να αγαπήσουμε τη φύση που μας περιβάλλει. Και τότε θα την προστατέψουμε από τις βάρβαρες επεμβάσεις και κακοποιήσεις μερικών ανθρώπων. Ας τη διατηρήσουμε καθαρή γιατί ξέρουμε πως αν καταστραφεί η φύση Θα πάψουμε αυτόματα να υπάρχουμε κι εμείς. (Διονυσία Λυμπεροπούλου-Δωδεκάνησα-Λέρος).
* Ως Έλληνες έχουμε καθήκον να αγαπάμε τη θάλασσα και τις ακτές μας. Η θάλασσα είναι αυτή που μας βοήθησε να αναπτύξουμε τον τέλειο πολιτισμό μας! (Μαρία Προκοπίδου-Μακεδονία-Αριδαία).
* Θέλουμε Θάλασσες και Ακτές Καθαρές και όχι Χωματερές!!! (Μαρία Λεωνίδου-Μακεδονία - Ν. Μαρμαράς Χαλκιδικής).
* Αγάπα τον κόσμο. Αγάπα τη φύση. Προστάτεψέ την για να ζήσεις! (Ανδρέας Σκιαδόπουλος-Επτάνησα-Ζάκυνθος).
* Εμείς οι μικροί χρεωθήκαμε τα λάθη των μεγάλων για τη μόλυνση της θάλασσας, της γης και του αέρα. Όμως όλοι μαζί αν εργαστούμε ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση, που λέγεται μόλυνση του περιβάλλοντος. (Αποστόλης Παναγιώτου - Θεσσαλία-Βόλος).
* Αφού η θάλασσα μας δίνει τόσα πολλά και ωραία πράγματα μπορούμε να της δώσουμε και εμείς κάτι παραπάνω. (Ζαχαρούλα Κενανίδου-Θράκη-Σάπες Ροδόπης).
* Πρέπει να προστατεύουμε και να φροντίζουμε τη θάλασσα έτσι όπως ξέρουμε να περπατάμε και να αναπνέουμε. (Γιάννης Βατουσιάδης-Πελοπόννησος - Ναύπλιο).
* Η ρύπανση δε γνωρίζει σύνορα και λαούς για αυτό οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε το περιβάλλον για να μπορούν οι απόγονοί μας να ζουν σε αυτόν τον πλανήτη που λέγεται Γη. (Νικόλαος Θεοφιλίδης-Δωδεκάνησα-Κάλυμνος).
* Εμείς, λοιπόν, πιστεύουμε πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος ούτε έχει μείνει χώρος για άλλα λάθη. Είναι άμεση ανάγκη να σταματήσουμε να φερόμαστε τόσο εγωιστικά και ανόητα απέναντι στη φύση. Είναι ανάγκη να προσαρμόσουμε την τεχνολογία μας στη φύση και όχι να θυσιάζουμε τη φύση για χάρη της τεχνολογίας. (Σωκράτης Κουλουμπής - Ανατ. Αιγαίο Ικαρία).
* Σώστε τις θάλασσές μας! Μην πετάτε σκουπίδια! (Ειρήνη Μπαϊμπά-Κυκλάδες-Ερμούπολη Σύρου).

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές