Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ 
 Η εκδήλωση περιείχε δυο σκετς. Στο πρώτο, έδινε τη σκηνή όπου οι Έλληνες πάνω στο Λάβαρο της Επανάστασης, έδωσαν τον Ιερό Όρκο για τον ξεσηκωμό του γένους και για την Ελευθερία της πατρίδας. Το δεύτερο παρουσίαζε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, όπου όλα τα μέλη της οικογένειας ενός παπά, που συμμετείχαν στην επανάσταση, παρακολουθούν τις τελευταίες στιγμές της ζωής του παλικαριού, που τραυματίστηκε βαριά σε μια μάχη. Ο θάνατός του αντιμετωπίζεται, εκτός από τη φυσιολογική θλίψη κάθε οικογένειας, με εθνική περηφάνια, καρτερικότητα και θαυμασμό. Ο θάνατός του ήταν το αντίτιμο για τη λευτεριά. Κι αυτό ακριβώς το νόημα μεταφέρεται στα παιδιά του σχολείου. Για να μάθουν κι αυτά πως όταν τους χρειαστεί η πατρίδα, θα σταθούν στο πλευρό της με την ίδια διάθεση!
Όμορφα σκηνικά, κατάλληλες στολές, ανάλογες της εποχής και ιδιαίτερα άριστη παρουσίαση από τους μαθητές, μας θύμισαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
Στη γιορτή συμμετείχε και η Χορωδία των Μουσικών Τμημάτων με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Ναταλίας Σταμπολίδου.
Εντυπωσιακή είναι η δουλειά που κάνει στα Μουσικά Τμήματα κ. Ναταλία. Τα παιδιά της χορωδίας τραγούδησαν σχετικά τραγούδια για την επέτειο της ημέρας, λαμπρύνοντας έτσι τη γιορτή μας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην εξαιρετική αυτή μουσικό για τη δουλειά που κάνει και αποτελεί τον καθρέφτη των Μουσικών Τμημάτων.
[Mεταφορά 31 / 12 / 2021]

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές