ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 Οι σχολικές γιορτές έχουν ένα σκοπό: να τιμήσουν τους προγόνους μας που έπεσαν στο πεδίο της μάχης προκειμένου να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία και την ελευθερία της Ελλάδας, αλλά και να δώσουν την ευκαιρία μέσα από τις σχολικές εκδηλώσεις να εκφραστούν και να νιώσουν συναισθήματα μέσα από τη δραματοποίηση. Δεν είναι μια απλή τυπική διαδικασία αυτές οι σχολικές γιορτές. Ταυτόχρονα είναι και ενημερωτικές, γιατί μαθαίνουν οι μαθητές τα σημαντικότερα γεγονότα της μεγάλης εθνικής επετείου. [για λόγους τεχνικούς δε υπάρχει φωτογραφικό υλικό].

  Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

  Το σχολείο μας για να τιμήσει τη μνήμη των ηρώων του "40" που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την τιμή της πατρίδας τους, πραγματοποίησε μια όμορφη και συγκινητική εκδήλωση. Αυτή τη φορά την ευθύνη για την οργάνωση είχαν οι δασκάλες και οι μαθητές των δυο τμημάτων Δ1 και Δ2. Η γιορτή στηρίχτηκε στο μουσικό έργο του Χρήστου Λεοντή, σε στίχους του Κώστα Βίρβου με τον τίτλο: "Καταχνιά", με την προσθήκη τραγουδιών από το επίσης μουσικό έργο του Γ. Κατσαρού: "Αλβανία". Με τη συνοδεία των καταπληκτικών τραγουδιών οι μαθητές αναφέρθηκαν στο χρονικό των γεγονότων του 1940 και συγκεκριμένα στις περιόδους της Κατοχής, της Αντίστασης και της Απελευθέρωσης. Τα παιδιά που παρακολούθησαν τη γιορτή είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις σκληρές ημέρες της κατοχής, την πείνα, το φόβο, τη δυστυχία, το θάνατο. Έμαθαν για την ηρωική αντίσταση του λαού μας στις κατοχικές δυνάμεις και τέλος για την πολυπόθητη ημέρα της απελευθέρωσης, όπου εκατομμύρια Έλληνες κατέκλυσαν τους δρόμους με τις γαλανόλευκες σημαίες.

  Η γιορτή αυτή παρά την σύντομη προετοιμασία της, λόγω των συνεχών απεργιών των δασκάλων, κατάφερε να συγκινήσει τους μικρούς και μεγάλους θεατές της, μεταφέροντάς τους νοερά στο πνεύμα και το κλίμα των ημερών εκείνων.
  Οι μαθητές της Δ' τάξης που συμμετείχαν στη γιορτή
  Μωυσίδου Μαρία-Ελένη - Αυτοφορίδου Κυριακή-Βασιλειάδου Σοφία-Γαβριηλίδης Κων/νος-Γιουνούσογλου Μουσταφά-Ελευθεριάδης Γεώργιος-Κιλινκαρίδου Αλεξάνδρα-Μαυροειδή Ελένη-Μαυροειδή Κων/να-Πολυχρονιάδου Δανάη-Κατιγκαρίδης Χαράλαμπος-Σταμπουλάκη Ιωάννα-Σταυρίδου Δάφνη-Τζιροζίδης Γεώργιος-Χρυσοβέργη Ελένη-Καραμανλή Ηλιάννα-Αναστασιάδης Δημήτριος-Αργύρης Παναγιώτης-Ισμαήλ Σινάν-Ψωμιάδης Ευάγγελος-Κιουρτζίδου Σοφία-Μωυσίδης Ηλίας-Ιωαννίδης Πέτρος-Ριζοπούλου Αικατερίνη-Αλή Σουλέ-Χαλήλ Τζεϊχούν-Παπαδόπουλος Μιχάλης-Παπαδοπούλου Ειρήνη-Ριζοπούλου Παναγιώτα-Φαρασοπούλου Άννα


Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές