Όμορφα σκηνικά, κατάλληλες στολές, ανάλογες της εποχής και ιδιαίτερα άριστη παρουσίαση από τους μαθητές, μας θύμισαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα του απελευθερωτικού αγώνα του 1821. Σούλι, Κρυφό Σχολειό, Χορός του Ζαλόγγου, Ρήγας Φεραίος, επίκαιρα τραγούδια από τη Χορωδία του σχολείου μας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Φουλίδου Βαλεντίνας, μας συγκίνησαν!

Το Σούλι ήταν μια ορεινή περιοχή της Ηπείρου, που ποτέ δεν πατήθηκε από τον κατακτητή. Ο ηρωισμός των Σουλιωτών έγινε το θέμα του πρώτου θεατρικού δρώμενου. Οι Σουλιώτες, όταν ήρθε η ώρα, πήραν τα όπλα και όλοι μαζί, λαός και κλήρος, ξεκίνησαν την Επανάσταση. Σε άλλο σκετς παρουσιάστηκε σκηνή από το "Κρυφό Σχολειό". Εκεί που για τέσσερις αιώνες, κρατήθηκε άσβηστο το πάθος για την απελευθέρωση, αφού ο παπάς κάτω από το τρεμάμενο φως του καντηλιού, δίδασκε τα ελληνικά γράμματα και τη χριστιανική πίστη. Μπράβο σε όλους...

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

Οι σχολικές γιορτές δεν είναι κάποιες τυπικές γιορτές, αλλά έχουν νόημα και σκοπό σοβαρό, κι έτσι αντιμετωπίζονται από το σχολείο μας. Στις γιορτές αυτές δίνεται η ευκαιρία τα παιδιά να ξεδιπλώσουν τις θεατρικές τους ικανότητες, αλλά κυρίως να ζωντανέψουν εικόνες από την ένδοξη ιστορία μας. Μια τέτοια γιορτή συγκίνησε μαθητές, γονείς και δασκάλους με τον τρόπο που παρουσιάστηκε. Αυτή τη φορά την ευθύνη της γιορτής είχαν οι μαθητές της Γ' & Δ' με τη βοήθεια των δασκάλων τους Αθανασιάδου Αθηνάς, Πελεκάνου Μαρίας, Χαριτάκη Φώτη, Τσώνη Έφης, Αϊβάζη Καλλιόπης και Μυρτσίδου Βάσως.

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές