Η γιορτή έγινε με την παρουσία των μαθητών του σχολείου και πολλών γονιών που ήρθαν να καμαρώσουν τους μικρούς πρωταγωνιστές. Την παρουσίασαν τα παιδιά της Α' και της Β'.
  Άρχισε με το θεατρικό "Νύχτα Χριστουγέννων" με τα παιδιά της Α' τάξης. Ντυμένα με όμορφες στολές παρουσίασαν τα γεγονότα της Άγιας Νύχτας της γέννησης του Χριστού. Οι τρεις Μάγοι με τα δώρα, οι Βοσκοί, οι Άγγελοι, ο Ιωσήφ, η Μαρία, ο μικρός Χριστός και μια φάτνη στη γωνιά και μ' ένα ουρανό γεμάτο με αστέρια έδιναν μια ζωντανή εικόνα της εποχής.
  Στη συνέχεια μαθητές της χορωδίας τραγούδησαν τα θρακιώτικα και τα ποντιακά κάλαντα.
  Ακολούθησε το δεύτερο θεατρικό της Α' τάξης: "πάει ο παλιός ο χρόνος". Ένα παιδί που ήταν ο παλιός ο χρόνος μας αποχαιρέτησε και στη συνέχεια ήρθε ο "νέος χρόνος" που μας μίλησε για να μας δώσει χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία.
  Άλλα παιδιά από την Α' παρουσίασαν σχετικά ποιήματα για τα Χριστούγεννα και τα αστεράκια του ουρανού, που δίνουν μια ποιητική εικόνα στο σκηνικό της γέννησης.
Και η γιορτή τελείωσε όμορφα με το τρίτο θεατρικό: Φρικαντέλα, η μάγισσα, που μισούσε κάθε καλό και κάθε τι που άρχιζε με τη λέξη καλή. Ήτανε κάποτε μια μάγισσα που τη λέγανε Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη. Η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Πάρα πολύ κακιά. Τόσο κακιά ήταν που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Αλλά πιο πολύ απ' όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα!




Στη γιορτή παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ροδόπης Πεταλωτής Γιώργος και ο Σχολικός Σύμβουλος Κελεσίδης Γιώργος... 

Οργάνωση γιορτής: Σταύρος Πέγιος - Φωτεινή Δερτούδου - Μαρία Τσολάκογλου - Στέλα Αδαμοπούλου

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές