31 / 3 / 2002

Ήταν μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση από τα Μουσικά Τμήματα του σχολείου μας. Η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο πρέσβης της Αρμενίας Vahram Kazhoyan, ο Δήμαρχος Σαπών, ο διευθυντής Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης κλπ. Στην εκδήλωση αυτή, ο Δήμαρχος Σαπών πρότεινε στον πρέσβη να αρχίσει συνεργασία του Δήμου με τη φίλη χώρα της Αρμενίας και πρότεινε να φιλοξενήσει το καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις του Δήμου παιδιά από την Αρμενία. Οι μαθητές των μουσικών τμημάτων που κατάγονται από την Αρμενία, έπαιξαν μουσικά όργανα, κάνοντας έτσι την πρώτη τους εμφάνιση μπροστά στο κοινό, ενώ η χορωδία, που αποτελείται από παιδιά που κατάγονται από διάφορες χώρες και από την Ελλάδα, τραγούδησαν τραγούδια από την Ελλάδα, την Αρμενία, τη Ρωσία, την Τουρκία κλπ.

 Στην εκδήλωση τονίστηκε ιδιαίτερα από το διευθυντή του σχολείου, ότι τέτοιες εκδηλώσεις έχουν μεγάλη σημασία για τους μαθητές. Όπως είναι γνωστό στο σχολείο μας φοιτούν μαθητές από 10 διαφορετικές χώρες, που η κάθε μια έχει τις παραδόσεις και τα έθιμά της. Η συμμετοχή των παιδιών στις εκδηλώσεις αυτές, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους, τους βοηθάει να γνωρίζουν ό ένας την κουλτούρα του άλλου και όχι μόνο να τη σέβεται και να την αποδέχεται, αλλά και να συμμετέχει και ίδιος. Για παράδειγμα, δεν ήταν όμορφο να βλέπεις παιδιά που είναι ντόπιοι ή γεννήθηκαν στη Ρωσία, ή τη Γεωργία να τραγουδούν τραγούδια της Αρμενίας; Και φυσικά σε άλλη περίπτωση παιδιά από την Αρμενία να λένε τραγούδια από άλλες χώρες; Νομίζουμε πως έτσι μπορούν οι λαοί να συμβιώσουν ειρηνικά.


 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 "Της γλυκιάς μου Αρμενίας" - Ποίημα από την Ασλανίδου Ευσταθ. στα αρμένικα και από την Ασλανίδου Νεκταρία στα ελληνικά "Ελεύθερος Θεός" - Αλαγκιάς - Άμπη Τάκιτς - "Εμβατήριο του Ζεϊτούντσι" - Χορωδία Λεμπλεμπίτζη) - Διεύθυνση χορωδίας: Νατάσα Σταμπολίδου - Πιάνο: Δαγδαλιανίδου Μπέλα.

"Αρμένικος Παραδοσιακός Χορός" - (Πιάνο: Κανίδης Δημ. Ούτι: Χατζόπουλος Χρήστος - Κλαρίνο:Ουζούνογλου Χασάν - Τουμπερλέκι: Αθανασιάδης Δημήτρης)

Αρμένικος Παραδοσιακός χορός: Ντατίδης Τάσος (μαθητής) - Κομιτάς:"Οι Ναζάν" Ντατίδου Ρωξάνη (μαθήτρια) Κομιτάς:"Κόκκινο μαντήλι": Κιουρτζίδης Παντελής (μαθητής) Αρετισιάν:"Ανοιξιάτικο": Αβραμίδης Αβραάμ. Σαξόφωνο Αβετισιάν: "Ελεγεία": Ασμικ Τιγκρανιάν - Κανονάκι. - Κιοσσαιάν:Κοντσερτίνο:Βενετικίδου-Βιολί- Σπεντζαριάν: "Χαϊταρμα" =Τσαλικίδης Δ. - Ακορντεόν Μπαμπατζανιάν: "Χρυσό Ταγκό"=Καρσλιάδης-Τρομπέτα Χατζατουριάν:"Βαλς"=Διαμαντίδου-Τσιγάρα-Πιάνο Χατζατουριάν: "Νυχτερινό" =Χαριτοπούλου-Βιολί. Μπαμπατζανιάν:"Αρμενία"=Καρσλιάδης-Τρομπέτα Αριουτιουνιάν:"Εξπρομτ"=Βενετικίδης-Δαγδαλιανίδου-Πιάνο

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές