Κάθε χρόνο το σχολείο μας τιμάει με ιδιαίτερο τρόπο την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη Δημοκρατία, δηλαδή στο δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος να σκέφτεται ελεύθερα, να μιλάει ελεύθερα, να εκπαιδεύεται ελεύθερα και να σέβεται το συνάνθρωπό του.

ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ  Ο  ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
 Αυτά τα γεγονότα τιμούμε στο σχολείο μας και προσπαθούμε να μαθαίνουμε στα παιδιά ότι για τη δημοκρατία χρειάζεται αγώνας, προσπάθεια και σεβασμός στον άνθρωπο. Τη φετινή γιορτή ανέλαβαν να οργανώσουν οι μαθητές της Γ' τάξης με τις δασκάλες τους, την Καλλιόπη Ορφανίδου και την Όλγα Καραδέδου. Βοηθούς είχαν το δάσκαλο Μαυρίδη Σάββα και την καθηγήτρια Μουσικής Σταμπολίδου Νατάσα. Η γιορτή περιλάμβανε μικρά σκετς που αναφέρονταν σε σημαντικά γεγονότα που έγιναν στο χώρο του Πολυτεχνείου τις μέρες εκείνες. Έγινε αναφορά στο ραδιοφωνικό σταθμό που έστησαν οι φοιτητές και με τα συνθήματά τους προσπάθησαν να ξεσηκώσουν τον αθηναϊκό λαό. Επίσης σε πολλά άλλα στιγμιότυπα, όπως η είσοδος του τανκ μέσα στο Πολυτεχνείο.
 Τη γιορτή μας τίμησαν ο γνωστός τραγουδιστής του παραδοσιακού ελληνικού τραγουδιού Λάκης Χαλκιάς. ο Σχολικός Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας κ. Παπαχρόνης και ο εκπρόσωπος του Προϊσταμένου Δ. Ε. κ. Κολτσίδας Δ.
Ενδιάμεσα, η χορωδία των μαθητών του σχολείου μας μέσω των Μουσικών Τμημάτων, τραγούδησε γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, που είναι ειδικά αφιερωμένα στην ημέρα αυτή.
Για την εξαιρετική παρουσία της χορωδίας, υπεύθυνη της οποίας ήταν η κ. Ναταλία Σταμπολίδου, αλλά και την όλη παρουσίαση των θεατρικών, μίλησαν με θερμά λόγια ο κ. Λάκης Χαλκιάς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτ. Εκπ/σης Ν. Ροδόπης κ. Δημ. Κολτσίδας

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές