Έκδοση Βιβλίου: Επαγγέλματα και τέχνες που χάθηκαν ή χάνονται..2005

 Το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε από δασκάλους και μαθητές του σχολείου. Καθοδηγητής της εργασίας ήταν ο δάσκαλος Δ. Μαρκάκης με αρωγούς τις δασκάλες Γρ. Μπιδικούδη και Ρ. Λουπάτατζη και για λίγο διάστηκα την Ο. Καραδέδου. Η εργασία κράτησε δύο σχολικά έτη, το 2003/04 και 2004/5.
 Για τη δημιουργία του βιβλίου, τη συγγραφή των κειμένων, τη διαμόρφωση της ύλης και τη συλλογή πληροφοριών από κατοίκους των Σαπών βοήθησε και ο διευθυντής Γιώργος Κεραμυδάς, ο οποίος λόγω εντοπιότητας γνώριζε τις πηγές των πληροφοριών.
 Η συγγραφή του βιβλίου εντάσσεται στα πλαίσια έρευνας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων και των στοιχείων προήλθαν από πρωτογενείς πηγές του τόπου. Συνεντεύξεις και συζητήσεις με παλιούς κατοίκους της περιοχής μας, που έζησαν οι ίδιοι τα γεγονότα και τις  καταστάσεις ή τις έμαθαν από τους γονείς τους.
 Η χρηματοδότηση του βιβλίου για την τελική του έκδοση έγινε από Διανομαρχιακό Διαμέρισμα Ροδόπης- Έβρου, με τη βοήθεια της Μαρίας Τρυφωνίδου, νομαρχιακής Συμβούλου, την οποία και ευχαριστούμε.
 Εκδόθηκαν 1.000 αντίτυπα που διατέθηκαν δωρεάν σε κατοίκους της πόλης και οι οποίοι βοήθησαν στη συλλογή των πληροφοριών. Αντίτυπα βιβλίων στάλθηκαν σε βιβλιοθήκες των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης, των Αθηνών, της Νομαρχίας, του Δήμου Σαπών και σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το υπόλοιπο των τευχών διατίθεται από το σχολείο μας, ως δώρο σε επισκέπτες και εκπαιδευτικά στελέχη.

 Δεν θα κάνουμε καμιά άλλη αναφορά στο βιβλίο, αφού όλο το περιεχόμενό του υπάρχει αναρτημένο στο διαδίκτυο και μπορεί όποιος ενδιαφέρεται, να το διαβάσει πατώντας εδώ: =>

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές