ΒΡΑΒΕΙΟ για την εργασία "Οδηγώ το σχολείο στο δρόμο"


 Το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Νοεμβρίου 2006, στο Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης Τροχαίας Κομοτηνής. Σ' αυτήν παραβρέθηκαν πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων και ο εκπρόσωπος του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Στυλιανίδη, η βουλευτής Ροδόπης κ. Μανωλιά, ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Γιαννακίδης, εκπρόσωποι δημάρχων, ο νέος δήμαρχος Κομοτηνής, διευθυντές υπηρεσιών, ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού και της αστυνομίας και πλήθος κόσμου. Στην τελετή αυτή ήμασταν κι εμείς παρόντες αφού προσκληθήκαμε γιατί το σχολείο μας θα βραβευόταν για την περσινή του εργασία: "Οδηγώ το σχολείο στο δρόμο". (ενημερωθείτε σε άλλη σελίδα γι αυτή).
  Η τελετή άρχισε με τον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφ. Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης υποστρ. Τσαντρίζος Χρύσανθος. Χαιρετισμούς απεύθυναν και άλλοι επίσημοι ή οι εκπρόσωποί τους. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Διευθυντού Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης. Ντομάζη Μαργαρίτη, που μίλησε για το θέμα της ασφάλειας των οδηγών και τη σημασία που έχει να τηρούμε με προσοχή τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Το λόγο πήρε κατόπιν ο τομεάρχης Λειτουργίας και Συντήρησης της Εγνατίας Οδού κ. Μπάρμπας Γεώργιος, που μίλησε για το τεράστιο έργο της κατασκευής της Εγνατίας Οδού, ένα έργο που θα κοστίσει 2,8 δισ. € και όταν θα ολοκληρωθεί θα έχει μήκος 650 χιλιομέτρων και άλλων 700 χλμ. με κάθετους οδικούς άξονες προς Αλβανία, FYROM και Βουλγαρία. Ανακοίνωσε πολλά στατιστικά στοιχεία που αφορούσαν τροχαία ατυχήματα και θανάτους. Είπε ότι στόχος της κατασκευής αυτού του έργου, πέρα από τη διευκόλυνση των οδηγών είναι και η μείωση των θανάτων στο μισό των σημερινών.

  Η συνέχεια ήταν αφιερωμένη σε μας. Ανακοινώθηκε λοιπόν ότι η αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, εκτιμώντας την πολλή σοβαρή δουλειά που έγινε πέρσι στο σχολείο μας στα πλαίσια της κυκλοφοριακής αγωγής με την εργασία του: Οδηγώ το σχολείο στο δρόμο", βραβεύει το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών. Στο βήμα ανέβηκαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Κεραμυδάς και τρεις μαθητές, ως εκπρόσωποι των τμημάτων Δ1, Δ2 και ΣΤ3. (περσινών). Στο διευθυντή μας δόθηκε τιμητική πλακέτα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης που έγραφε: "Στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης εργασίας με θέμα: "Οδηγώ το σχολείο στο δρόμο". ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ, Κομοτηνή 25 Νοεμβρίου 2006". Παρόμοιες και πολύ όμορφες ήταν οι πλακέτες που δόθηκαν στους μαθητές και είχαν το ανάλογο περιεχόμενο. Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα ο διευθυντής του σχολείου και είπε τα εξής λόγια προς τους επισήμους και παρευρισκόμενους: " Το σχολείο μας, συμμετέχει στην ανάπτυξη προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που έχουν ως σκοπό την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, την ανάπτυξη αγωγής υγείας και κυκλοφοριακής αγωγής. Μια από αυτές είναι και η δραστηριότητα που έφερε τον τίτλο: Οδηγώ το σχολείο στο δρόμο». Είχε διάρκεια 18 μηνών και συνεργάστηκαν για την ολοκλήρωσή της 5 εκπαιδευτικοί και 45 μαθητές, μοιρασμένοι σε τρία τμήματα.

  Σκοπός της ήταν οι μαθητές μας, να συνειδητοποιήσουν ότι η έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής των φίλων και συμμαθητών τους, των γονέων τους, αλλά και αυτών των ιδίων είναι η αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων με πολύ θλιβερές συνέπειες πολλές φορές. Η έρευνα και οι 20 περίπου δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν έγιναν με στόχο να τους πείσουν ότι η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφοριακής αγωγής, πρέπει να τους γίνει τρόπος ζωής.

 Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια πέτυχε τους στόχους της και για έναν επί πλέον λόγο. Συνεργαστήκαμε με πολλούς φορείς και υπηρεσίες που είχαν σχέση με το θέμα. Ειδικότερα δε, είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση της Τροχαίας Κομοτηνής, του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών και των υπευθύνων εκπαιδευτικών της Κυκλοφοριακής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.
Θέλω να συγχαρώ τους μαθητές εκείνους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που βοήθησαν να ολοκληρωθεί αυτή η ιδιαίτερα σημαντική εργασία.
Η αποψινή βράβευση του σχολείου μας από το κ. Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή και μας δίνει τα κίνητρα να συνεχίσουμε κι άλλες παρόμοιες προσπάθειες και για το λόγο αυτό τον ευχαριστούμε θερμά. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Διοικητή της Τροχαίας Κομοτηνής και τους συνεργάτες του για τη συμβολή τους στις προσπάθειές μας και να ευχηθώ η έκθεση που απόψε εγκαινιάζεται να πετύχει τους στόχους της για έναν ακόμη λόγο. Για το ότι φιλοδοξεί στο να σωθούν περισσότερες ζωές στον καθημερινό πόλεμο της ασφάλτου."
    Όλοι αισθανθήκαμε ιδιαίτερη χαρά για την τιμητική αυτή διάκριση και χαρήκαμε όταν όλοι οι παρευρισκόμενοι μας έδιναν συγχαρητήρια! Στην τελετή παρόντες ήταν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Βασίλης Χριστακάκης και Δημήτρης Μαρκάκης, που δυστυχώς από αυτή τη χρονιά πήρε μετάθεση για άλλο σχολείο στον Έβρο. Στην εργασία συνεργάστηκαν και οι δασκάλες Κυριακούλα Αντωνιάδου και Έφη Τσώνη που κι αυτές, μετά από πολλά χρόνια πήραν μετάθεση για την Αλεξανδρούπολη. Εμείς από το σχολείο μας εδώ στις Σάπες, τους λέμε ότι η δουλειά τους δεν θα ξεχαστεί εύκολα και τους ευχαριστούμε! 

  Κάπου εδώ έληξε η τελετή των εγκαινίων και όλος ο κόσμος επισκέφτηκε σε μια διπλανή μεγάλη αίθουσα την Έκθεση της Τροχαίας, ενώ υπήρχε και δεξίωση προς τιμήν των προσκαλεσμένων. Τα όσα συνέβησαν αυτό το βράδυ αποτελούν μεγάλη τιμή για μας, ιδιαίτερα αν σκεφτείς ότι από τόσα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, το δικό μας ξεχώρισε για τη βράβευση. Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο και ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες, πέρα από τα μαθήματα.

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές