Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ

  Προσπάθεια του σχολείου είναι να διδάξει στους μαθητές του, μεταξύ των άλλων και το σεβασμό στη Δημοκρατία και τους νόμους της Πολιτείας. Κάτι που δεν έγινε την περίοδο του Απρίλη του 1967. Το Σύνταγμα καταλύθηκε και τα δικαιώματα των πολιτών αγνοήθηκαν. Ώσπου, μετά από λίγα χρόνια (1973-1974) με πρωτοβουλία των φοιτητών οι άνθρωποι ξεσηκώθηκαν, απαιτώντας ελυθερία και δημοκρατία. Το καθεστώς έπεσε και από τότε η μέρα αυτή γιορτάζεται ως ημέρα της Δημοκρατίας.      

  Αυτά λοιπόν τα γεγονότα, έφεραν ξανά στη μνήμη μας οι πρωταγνιστές της γιορτής.  το σχολείο μας, με την πρωτοβουλία των δασκάλων και μαθητών της ΣΤ τάξης. Με τη συνοδεία των ηχητικών ντοκουμέντων από το Πολυτεχνείο, οι μαθητές μας θύμισαν τα γεγονότα της εποχής του Νοέμβρη του 1973. Η γιορτή αυτή ήταν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να θυμηθούν οι μεγάλοι τα συγκλονιστικά εκείνα γεγονότα, αλλά και να τα ζήσουν και να τα γνωρίσουν οι μικροί μαθητές μέσα από τα λόγια και τα έργα των συμμαθητών τους.

 Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές και γονείς με ενδιαφέρονε Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και δασκάλους για την όμορφη, επιμελημένη και σεμνή εκδήλωση που οργάνωσαν.



Οργάνωση γιορτής: ΜΑΚΡΙΝΑ ΧΑΤΖΑΤΟΓΛΟΥ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΙΔΕΡΗ - ΣΑΒΒΑΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές