21 Φεβρουαρίου 2002 - Παρουσίαση μαθητών και Χορωδίας

 Το Φεβρουάριο του 2002, επισκέφτηκε τη Θράκη, ο αμερικανός πρεσβευτής κ. Τόμας Μίλλερ. Είχε μια σειρά επαφών και συναντήσεων με τοπικούς παράγοντες και εμπορικούς συνδέσμους. Συναντήθηκε με το Νομάρχη και βουλευτές του Νομού Ροδόπης. Μέσα στο βαρύ πρόγραμμά του ζήτησε να επισκεφθεί κι ένα σχολείο της Ροδόπης. Μας χαροποίησε το γεγονός ότι οι αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου πρότειναν το δικό μας σχολείο. Ίσως γιατί το σχολείο δεν είναι οποιοδήποτε σχολείο της Ελλάδας. Η φήμη του για τη δουλειά που γίνεται από τους δασκάλους και τους υπεύθυνους, έφτασε και στην Αθήνα.


 Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι και οι τοπικοί παράγοντες, όπως είναι ο Δήμαρχος και οι Προϊστάμενοι, προγραμματίζουν επισκέψεις υψηλών προσώπων στο σχολείο μας, γιατί ξέρουν ότι ο κάθε επισκέπτης θα δει με την πρώτη επίσκεψή του ένα σχολείο που τιμάει την εκπαίδευση του τόπου του με τον καλύτερο τρόπο. Στο γεγονός αυτό, θα προσθέσουμε και το διαπολιτισμικό χαρακτήρα του σχολείου μας. Παιδιά από πολλές χώρες και διαφορετικές θρησκείες δουλεύουν και εργάζονται αρμονικά και ειρηνικά. Κι αυτό ακριβώς δείξαμε στον Αμερικανό πρεσβευτή.
 Στην αρχή της εκδήλωσης που κράτησε μία ώρα περίπου, ο διευθυντής του σχολείου τον προσφώνησε με ένα σύντομο λόγο τονίζοντας τη σημασία της επίσκεψής του και στη συνέχεια του έκανε γνωστό για το χαρακτήρα του σχολείου και τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν. Στη συνέχεια, παιδιά από την Αρμενία, τη Ρωσία, τη Γεωργία, παιδιά ντόπια, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, μίλησαν με εγκαρδιότητα και του είπαν για το σχολείο. Για τις επαφές που έχουμε με το τουρκικό σχολείο της Σηλυβρίας και τις φιλικές επισκέψεις που ανταλλάσσουμε με τους Τούρκους συμμαθητές μας. Διδάσκουμε πως πρέπει να είναι η φιλία, η αγάπη, η αρμονική συνεργασία. Το είπαμε και στον κ. Τόμας Μίλερ, ότι εδώ δεν έχουμε διαφορές και κακίες, δεν έχουμε μίση και πάθη. Είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια και οι μόνες διαφορές είναι οι συνηθισμένες που έχουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας, στο παιχνίδι τους.

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές