ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Ένας παραμυθάς μπερδεύοντας ιστορίες, φτιάχνει την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη, που γυρίζοντας στην πατρίδα του, ψάχνει να βρει κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. Στο ταξίδι του ο Οδυσσεβάχ, θα συναντήσει κύκλωπες και κυκλωπάκια, λωτοφάγους, γοργόνες, πειρατές. Θα γνωρίσει τη μάγισσα Κιρκίλα, θα ερωτευτεί την αγέλαστη πριγκίπισσα Λαριζάντ, θα περάσει από το Ινιζιμιρίτ, όπου όλοι θα μιλάνε με το «ι», ώσπου απελπισμένος θα χαθεί στην έρημο. Τότε, θα ξαναδεί τη θάλασσα, την Ιθαγδάτη και το γιο του και θα καταλάβει επιτέλους τι σημαίνει κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. Και μ’ ένα μεγάλο ‘’φου’’ και ‘’αχ’’ ξεκινάει ο Οδυσσεβάχ… διηγείται ο Παραμυθάς. Κάπως έτσι, ξεκινήσαμε κι εμείς φέτος για να «παίξουμε» το συγκεκριμένο έργο. Ένα μεγάλο «ΦΟΥ» στην αρχή που το δανείζαμε ο ένας στον άλλον, μέχρι να πάρουμε φόρα κι ένα «ΑΧ» για την προσπάθεια, για το τόλμημα, για την επιτυχία. Με αέρα τη διάθεση και το μεράκι των παιδιών, κάναμε το ταξίδι της παράστασης για να φτάσουμε σήμερα μπροστά σας. Κι αν η παράσταση σας φανεί φτωχή, μην απογοητευτείτε. Σκεφτείτε πως το ταξίδι ήταν πλούσιο. Καλή διασκέδαση.

  Το βράδυ, 7 Ιουνίου, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο, για μια ακόμη χρονιά, η γνωστή θεατρική ομάδα των δασκάλων του σχολείου μας, μαζί με τους 28 μαθητές –ηθοποιούς– έκαναν ένα ακόμη μικρό θαύμα. Παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου με τον τίτλο: "Οδυσσεβάχ". Ήταν μια άρτια και μοναδική παράσταση, που κατά γενική ομολογία είχε στοιχεία επαγγελματικής παρουσίασης. Τα παιδιά, ήταν μια ομάδα που συνεργάστηκαν τέλεια, γνωρίζοντας πολύ καλά τους ρόλους τους (δεν ξέχασαν ούτε μια στιγμή τα λόγια τους). Δυο ώρες, χωρίς να κουραστούν καθόλου. Ζωηροί, πρόθυμοι, σωστοί επαγγελματίες έπαιξαν τους ρόλους, που φαινόταν να είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους. Ο ενδυματολογικός τους εξοπλισμός, πολύ καλά προετοιμασμένος. Επίσης, τα σκηνικά και ο φωτισμός κατά τη διάρκεια της παράστασης ήταν μελετημένα μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια. Προκάλεσαν το θαυμασμό όλων των θεατών, το καράβι του Οδυσσεβάχ, η εμφάνιση του φεγγαριού, τα κύματα της θάλασσας, αλλά και η ζωντανή μουσική επένδυση έδωσε ένα διαφορετικό χρώμα με τη βοήθεια της μουσικού μας της κ Βαλεντίνας Φουλίδου.
Στο τέλος πολλά θερμά χειροκροτήματα από τους πολλούς θεατές ζέσταναν τις καρδιές όλων των συντελεστών της παράστασης. Ήταν μια ηθική επιβράβευση για τους κόπους και τις προσπάθειες πολλών ημερών προετοιμασίας.
Αξίζουν πολλά-πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους που δούλεψαν σκληρά. Κι εμείς που τους παρακολουθήσαμε και τους καμαρώσαμε, τους λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την όμορφη βραδιά που μας χάρισαν.
Παιδιά και του χρόνου!!! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές