ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 Αυτό ακριβώς ήταν και το νόημα της γιορτής μας. Τα παιδιά της Γ' και της Δ' τάξης, με τα ποιήματα, τα τραγούδια και τα θεατρικά σκετς ζωντάνεψαν με συγκινητικό τρόπο το πνεύμα της αντίστασης, της ενότητας και της αγάπης του λαού μας για την ελευθερία, για την πατρίδα. Στο πρώτο θεατρικό παρουσιάζονται τα κορίτσια ντυμένα με λευκές φορεσιές και με μια γαλάζια κορδέλα που έγραφε την περιοχή της χώρας. Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κρήτη, Κύπρος, έστειλαν τα καλύτερα παλικάρια τους στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Κάθε κορίτσι μιλώντας στο κοινό τόνιζε το πνεύμα της αντίστασης και της ενότητας για το δίκαιο αγώνα.

ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ

Ίδιο ήταν και το νόημα του 2ου θεατρικού από τους μαθητές της Γ' τάξης. Σκηνικό τα όρη της Πίνδου. Μια ομάδα Ελλήνων στρατιωτών βρίσκονται στις παγωμένες κορυφές της Πίνδου. Ο αξιωματικός για να τονώσει το ηθικό των στρατιωτών του τους λέγει ότι σ' αυτά τα απάτητα βουνά της Πίνδου, τους έταξε η πατρίδα να πολεμήσουν το στρατό του Μουσολίνι. Και οι στρατιώτες με μια φωνή απαντούν: "το ξέρουμε"... Γνώριζαν τα ελληνόπουλα τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν. Από τη μια, το φοβερό κρύο του χειμώνα κι από την άλλη ο πανίσχυρος και πάνοπλος ιταλικός στρατός! Όμως με ένα φοβερό και ανεπανάληπτο θάρρος αντιμετώπισαν τους ιταλούς πετυχαίνοντας περιφανείς νίκες! Ένα από τα παλικάρια τραυματίζεται στη μάχη και πέφτει στο χώμα! Γρήγορα και με αδάμαστο θάρρος έρχονται οι ελληνίδες νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Σε λίγο κι ενώ συγκεντρώνονται πάλι όλα τα παλικάρια της ομάδας, έρχονται και οι Ελληνίδες γυναίκες με τα δέματα που περιέχουν ρούχα και φάρμακα. Ρούχα ζεστά για να θερμάνουν τα παγωμένα κορμιά των φαντάρων μας. Να γιατί πέτυχε ο αγώνας των Ελλήνων. Γιατί όλοι μαζί, άνδρες και γυναίκες, γέροι, γριές και παιδιά, πρόσφεραν από τη σκοπιά τους ό,τι μπορούσε ο καθένας!

Η μαθητική χορωδία είχε σημαντικό μέρος στη γιορτή μας. Με τη βοήθεια της μουσικού της κ. Γαρυφαλλιάς Συρίδου λάμπρυναν την εκδήλωση με τις όμορφες φωνές τους. Τραγούδησαν γνωστά τραγούδια εμπνευσμένα από το έπος του 1940. Ακούστηκαν τα τραγούδια:
1. "Στη σημαία"
2. "Όχι"
3. "Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του"
4. "Πίνδος"

Οργάνωση γιορτής:  Ελ. Κραβαρίτου-Κ. Καραμέρου-Μ. Λαδίκου-Α. Μιχαήλ - Οργάνωση χορωδίας: Γ. Συρίδου

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές