Με σεβασμό στο νόημα της ημέρας αυτής, οι μαθητές της Ε' τάξης, παρουσίασαν μια όμορφη εκδήλωση, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τη γιορτή της "Ελευθερίας και της Δημοκρατίας".
 Αυτό που διαπιστώνουμε τις περισσότερες φορές είναι ότι οι μαθητές δε γνωρίζουν ή τουλάχιστον όλοι, τα γεγονότα που συνέβησαν την εποχή που έγιναν και δυστυχώς αυτά είναι ιστορικές πράξεις που σημάδεψαν τη ζωή του λαού μας. Δεν ξέρουμε αν φταίει η εποχή μας, αν περνάμε μια περίοδο για την οποία νιώθουμε πως κάτι δεν πάει καλά. Ωστόσο προσπάθειες γίνονται ώστε τέτοια σημαντικά γεγονότα σαν το συγκεκριμένο να παρουσιάζονται σε ειδικές εκδηλώσεις.

  Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

 Μια τέτοια γιορτή ήταν και αυτή που οργάνωσαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι της Ε' τάξης. Τέσσερις μαθήτριες παρουσίασαν το χρονικό των ημερών εκείνων, ενώ μετά ηχητικά στιγμιότυπα ακούστηκαν από το Πολυτεχνείο τις κρίσιμες ημέρες της 16ης και 17ης Νοεμβρίου 1973.
 Στην επόμενη σκηνή, μαθητές και μαθήτριες, παρουσίασαν ένα σκετς. Αναπαράστησαν την ομάδα των φοιτητών οι οποίοι είχαν κλειστεί μέσα στο Πολυτεχνείο και οργάνωσαν την πρώτη αντίσταση εναντίον της στρατιωτικής χούντας.
 Ενδιάμεσα η μικρή χορωδία των μαθητών της Ε' τάξης τραγούδησαν τρία γνωστά τραγούδια που μιλούν για τα γεγονότα της εποχής.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

1. Αφήγηση των γεγονότων του Πολυτεχνείου
2. Ηχητικά ντοκουμέντα των ημερών
3. Σκετς: "Μέρες Πολυτεχνείου"
4. Τραγούδια από τη χορωδία:
Ένα το χελιδόνι
Το γελαστό παιδί
Πάλης ξεκίνημα
5. ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ


Οργάνωση γιορτής: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ - ΠΑΥΛΟΣ ΤΖΙΡΟΥΔΗΣ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ


Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές