Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2006.

  Ήταν η τελευταία ημέρα πριν αρχίσουν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές. Αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας και την αναλαμβάνουν για να την παρουσιάσουν οι μαθητές της Α' και της Β' τάξης. Η μέρα έξω ήταν παγωμένη, περίπου στους πέντε βαθμούς! Μέσα στο σχολείο η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή κι έγινε ακόμη πιο ευχάριστη όταν άρχισε η γιορτή μας.

  Την αρχή έκαναν οι μαθητές της Α' τάξης, που συμμετείχαν όλοι κι ήταν ντυμένοι αγιοβασίληδες. Στο δάπεδο υπήρχαν σκορπισμένα δεκάδες κουτιά που υποτίθεται ότι μέσα είχαν δώρα. Οι αγιοβασίληδες καθισμένοι στο πάτωμα μιλούσαν για το χαρούμενο πνεύμα των γιορτών, για τα δώρα που θα πάρουν μα και που δε θα πάρουν κάποια παιδιά! Γενικά όμως το ύφος του σκετς ήταν χαρούμενο, σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών. Ήταν όμορφη η ατμόσφαιρα καθώς έβλεπες τριάντα περίπου μικρούς αγιοβασίληδες καθισμένους στο δάπεδο να μιλούν και να εκφράζουν τις σκέψεις τους.

  Αμέσως μετά, η γιορτή συνεχίστηκε με το δεύτερο σκετς που παρουσίασαν τα παιδιά της Β' τάξης. Εδώ την εμφάνισή τους έκαναν αρχικά δυο άγγελοι και ο καινούριος χρόνος, ντυμένοι στα λευκά! Εμφανίστηκαν στη γη για να δουν από κοντά τους ανθρώπους. Στη συνέχεια ακολούθησαν διάλογοι μεταξύ των άλλων μαθητών που υποδυόταν ανθρώπους από χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της σημερινής εποχής. Για παράδειγμα, το νέφος έκανε την εμφάνισή του που ακόμη και τους αγγέλους και το νέο χρόνο ενόχλησαν σε απίστευτο σημείο. Αυτό το γεγονός δυσαρέστησε "το νέο χρόνο" που ήταν έτοιμος να κάνει την εμφάνισή του. Οι άγγελοι τον συμβούλεψαν να κάνει υπομονή, ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα στη συνέχεια. Όμως, αλλοίμονο, τα πράγματα εξελίχθηκαν δυσάρεστα. Ακολούθησαν διάλογοι ανθρώπων που τους χαρακτήριζε η αποξένωση μέσα στις πολυκατοικίες, η αδιαφορία για όσα συμβαίνουν γύρω τους και η εμμονή τους να παρακολουθούν παθητικά και διαρκώς την τηλεόραση, την εξάρτησή τους από τα χρήματα, την αγριότητά τους που την έδειχναν με τη χρήση των όπλων, την σκληρότητα και την αδιαφορία τους στον πόνο και στην ανάγκη των φτωχών και των αναπήρων ανθρώπων. Όλα αυτά τα συμβάντα απογοήτευσαν αφάνταστα το νέο χρόνο που δεν ήθελε πλέον με κανένα τρόπο να έρθει στον κόσμο! Και τότε έγινε ένα μικρό θαύμα. Οι άνθρωποι που έμαθαν την απόφαση του νέου χρόνου, έτρεξαν και τον παρακάλεσαν να έλθει και ότι θα αλλάξουν συνήθειες, απόψεις και συμπεριφορές, ότι θα γίνουν καλοί και θα ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, τον πόνο του φτωχού, .... Κι εδώ έκλεισε το δεύτερο σκετς με αυτό τα χαρούμενο κι ελπιδοφόρο μήνυμα.


Αμέσως μετά, η γιορτή μας συνεχίστηκε με τραγούδια που απέδωσαν οι μαθητές της Χορωδίας των Μουσικών Τμημάτων. Τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, της Θράκης, του Πόντου, της Ρωσίας, της Αρμενίας και της Γεωργίας. Τη χορωδία διεύθυνε η μουσικός Ναταλία Σταμπολίδου.  

Οργάνωση γιορτής: [Α] - Δέσποινα Κοσμίδου - Χρυσάνθη Παπαδοπούλου - [Β] - Όλγα Καραδέδου-Λουλουδιά Αλβανίδου -Ναταλία Σταμπολίδου

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές