Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2004.
Μια κρύα χειμωνιάτικη ημέρα στο σχολείο μας οργανώσαμε την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Την παρουσίασαν οι μικροί μαθητές της Α' και Β' τάξης. Μέσα από σύντομα κείμενα παρουσιάστηκαν θέματα εμπνευσμένα από τη λαϊκή μας παράδοση. Τα γνωστά καλικαντζαράκια με τις μαύρες στολές αναστάτωναν στο διάβα τους ό,τι έβρισκαν στο δρόμο τους, όμως στο τέλος ο παπάς με την αγιαστούρα τα έτρεψε σε φυγή.
Άλλο θέμα ήταν η προσκύνηση του Θείου Βρέφους από τους τρεις Μάγους (εντυπωσιακές οι στολές των Μάγων). Μαθητές τραγούδησαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Παιδιά, ντυμένα αγγελάκια μας αναπαράστησαν το σκηνικό της γέννησης του Χριστού, κάτω από τους ήχους όμορφης μουσικής. Στο δωμάτιο ενός σπιτιού τα μέλη μιας οικογένειας στόλιζαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο λέγοντας κάθε φορά μια ευχή για χαρά, ειρήνη και αγάπη. Συγκίνηση προκάλεσε το θέμα της προσευχής ενός ορφανού παιδιού, που τις χαρμόσυνες τούτες ημέρες δεν είχε κανέναν να του χαρίσει λίγες στιγμές χαράς. Όμως το θαύμα των Χριστουγέννων έγινε ... και μια καλή οικογένεια, που άκουσε τον πόνο του παιδιού παρουσιάστηκε μπροστά του, του άνοιξε τα χέρια και του χάρισε μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά!
Τη γιορτή έκλεισαν τα παιδιά της χορωδίας των Μουσικών Τμημάτων που τραγούδησαν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Αρμενία και τη Γεωργία. Χαρήκαμε πολύ για το όμορφα τραγούδια που μας χάρισε η χορωδία των παιδιών, που οργανώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. (Τα μαθήματα άρχισαν μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη). Δεν πρέπει να παραλείψουμε να επαινέσουμε τις προσπάθειες που έγιναν από τις δασκάλες των παιδιών, τόσο για τα σκετσάκια, όσο και για το όμορφο σκηνικό που έφτιαξαν! Και του χρόνου με υγεία!
Επειδή στο σχολείο μας φοιτούν και μουσουλμάνοι μαθητές σκεφτήκαμε να τους τιμήσουμε με ένα παραδοσιακό τουρκικό τραγούδι, αν και οι μέρες αυτές δεν γιορτάζονται από τους μουσουλμάνους. Όμως, όταν ζούμε όλοι μαζί, κάτω από την ίδια στέγη, πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη θρησκεία. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Θεός ζήτησε να αγαπάμε και να σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους. Και τα μηνύματα αγάπης που λέμε αυτές τις ημέρες απευθύνονται σε όλο τον κόσμο.
Οργάνωση γιορτής: Β. Μυρτσίδου-Δ.Δόβρη-Κ.Καραμέρου-Δ.Κοσμίδου-Στ.Παπαλεξανδρή
Χορωδία τμημάτων Μουσικής Παιδείας: Σταμπολίδου Ναταλία