Το 2001, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των Τμημάτων Μουσικής Αγωγής, τα οποία λειτούργησαν στο παλιό διδακτήριο του σχολείου. 

 Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ήταν κι ένας από αυτούς που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επίσης ο Δήμαρχος Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, με τις ενέργειές του συνέβαλε σημαντικά στη λειτουργία τους.

  Τα τμήματα λειτούργησαν με υπεύθυνο τον καθηγητή Μουσικής Αγωγής Ιωαννάκη Ηλία. Με την έναρξη του σχολικού έτους,   καθηγητές Μουσικής Αγωγής συμμετείχαν στην οργάνωση της μουσικής εκπαίδευσης των μαθητών. Τα μαθήματα γινόταν στις μεσημβρινές ώρες, μετά τη λήξη του πρωινού ωραρίου του σχολείου. 

  Επειδή τα μαθήματα γινόταν σε επίπεδο δύο - τριών μαθητών, αλλά και ατομικά, χρειάστηκε να γίνει η κατασκευή μικρών αιθουσών σε δυο από τις μεγάλες αίθουσες του σχολείου. Δέκα και πλέον μικρά δωμάτια χωρισμένα με γυψοσανίδες, φιλοξένησαν για αρκετά χρόνια τους μαθητές των Μουσικών Τμημάτων. Η Νομαρχία Ροδόπης ανέλαβε τη δαπάνη αυτή που έφτασε τα 6 εκατ. δρχ.

  Πάνω από δέκα καθηγητές μουσικής δίδασκαν μετά τη λήξη των μαθημάτων, τις μεσημβρινές ώρες, θεωρία Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής, μάθαιναν στα παιδιά παραδοσιακά όργανα, όπως το κλαρίνο, τη φλογέρα, ούτι, γκάιντα, κιθάρα βιολί και άλλα όργανα. Εξαίρετη ήταν η οργάνωση της χορωδίας, όπου τα παιδιά μετά από λίγους μήνες εντυπωσίαζαν τους ακροατές στις δεκάδες εκδηλώσεις που έλαβαν μέρος.


  Εικόνες από τα εγκαίνια των Μουσικών Τμημάτων. Ο ιερέας πατέρας Βασίλειος τελεί την τελετή του αγιασμού με την παρουσία επισήμων και εκπαιδευτικών. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στη συνέχεια μίλησε για την αξία και τη σημασία της Μουσικής Παιδείας...


Ο διευθυντής του σχολείου κ. Κεραμυδάς Γεώργιος υποδέχτηκε την επίσημο εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και τον ευχαρίστησε για το προσωπικό ενδιάφέρον που έδειξε στην οργάνωση και λειτουργία των Τμημάτων.


Ο κ. Παπανδρέου συνομιλεί με τον δήμαρχο Σαπών κ. Χαριτόπουλο Ντίνο, ενώ ξεφυλλίζει με ενδιαφέρον τη ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΥΛΑ του σχολείου, την οποία του πρόσφερε ένας μαθητής των Τμημάτων. ΣΌταν έγιναν τα εγκαίνια των Μουσικών Τμημάτων μετρούσαν ήδη λίγους μόνο μήνες λειτουργίας. Κι όμως, χάρη στη θέληση και τις ικανότητες των μουσικών και κυρίως της κυρίας Ναταλίας Σταμπολίδου, που ήταν η ψυχή της χορωδίας, τα παιδιά εντυπωσίασαν και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους επισήμους και γονείς των παιδιών. Τραγούδησαν όμορφα παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας, της Ρωσίας, Γεωργίας, Αρμενίας κλπ.


Καταχώρηση στη νέα σελίδα: 30/12/2021

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές