Νοέμβριος: / 9,10,11,12 / 2000 ... Συμμετοχή μόνο δάσκαλοι...


 ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
 Στις 9, 10, 11 και 12 Νοεμβρίου 2000 έγινε η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των δασκάλων των δυο σχολείων. Αυτή τη φορά, επισκέφτηκαν το δικό μας σχολείο, 11 δάσκαλοι από την Τουρκία, πραγματοποιώντας το 2ο βήμα επαφής των δασκάλων. Σκοπός ήταν η γνωριμία των Τούρκων δασκάλων με όλους τους δασκάλους και τους μαθητές του δικού μας σχολείου, και η προετοιμασία της αδελφοποίησης των δύο σχολείων.
  Πρώτα πέρασαν από το Δήμο Σαπών, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος. Στη συνάντηση αυτή πέρα από την πρώτη επαφή στον τόπο μας ήταν και ένας λόγος για να τονιστούν οι στόχοι αυτών των συναντήσεων. Στη συνέχεια οι Τούρκοι δάσκαλοι επισκέφτηκαν για λίγο τη λαϊκή αγορά, η οποία αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας του τόπου μας. Όταν ήρθαν στο σχολείο μας, τους οδηγήσαμε μέσα σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας, έτσι ώστε να έρθουν σε μια πρώτη και άμεση επαφή με τους μαθητές και τους δασκάλους στο φυσικό χώρο της εργασίας τους. Σε κάποιες τάξεις μάλιστα, οι μαθητές χάρισαν ζωγραφιές τους για να τις δώσουν στα παιδιά του τουρκικού σχολείου, μεταφέροντας έτσι μηνύματα αγάπης, φιλίας και ειρήνης.
[συνέχεια στη διπλανή στήλη]...

  Μετά, συναντήθηκαν όλοι οι δάσκαλοι στο γραφείο, όπου κι έγινε η πρώτη γνωριμία με τους δασκάλους του σχολείου μας. Συζήτησαν για τις λεπτομέρειες των δύο εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν και με την παρουσία και μαθητών αυτή τη φορά. Συμφωνήθηκε εμείς να πάμε στην Τουρκία τον Απρίλιο του 2001 και το Μάιο να έρθουν οι Τούρκοι μαθητές στο δικό μας σχολείο. Ακολούθησε το μεσημέρι γεύμα γνωριμίας και το απόγευμα το πρόγραμμα προέβλεπε ελεύθερη ξενάγηση στην πόλη της Κομοτηνής, σε ξενοδοχείο της οποίας και διανυκτέρευσαν.

  ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΒΑΛΑ
 Οι δάσκαλοι του τουρκικού σχολείου, το Σάββατο το πρωί, με τη συνοδεία του διευθυντή μας, της κας Αϊβάζη Καλλιόπης, της κ. Αντωνιάδου Κούλας και της κ. Τσώνη Έφης, που ανέλαβαν το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για την υποδοχή και ξενάγηση των φιλοξενούμενων δασκάλων, με ένα πούλμαν που παραχώρησε ο Δήμος Σαπών, ξεναγήθηκαν στην όμορφη και γραφική πόλη της Καβάλας, στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων και μετά στην παλιά πόλη της Ξάνθης.

 Το βράδυ του Σαββάτου, στο κέντρο «Δεντράκι», ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, υποδέχτηκε σε ένα πολύ φιλικό και ευχάριστο δείπνο την αντιπροσωπεία των Τούρκων δασκάλων και δασκάλων από το σχολείο μας. Στη συνάντηση αυτή τονίστηκε από όλους ότι για να υπάρξει πρόοδος και ανάπτυξη ανάμεσα στους δυο λαούς, θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, συνεργασία και φιλία. Ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι πολλοί Δήμοι, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Τουρκία, ξεκίνησαν ήδη μια συνεργασία, που αφορούν πολλούς τομείς, όπως είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι εμπορικές ανταλλαγές κλπ Τέλος, την Κυριακή, λίγο πριν αναχωρήσουν για την Τουρκία, ο κ. Διευθυντής μας δέχτηκε την αντιπροσωπεία των Τούρκων δασκάλων στο σπίτι του, σαν μια απόδειξη των φιλικών μας διαθέσεων.












ΣΥΝΕΧΕΙΑ [3Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΗΛΥΒΡΙΑ]

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές