Εξαιρετική εντύπωση που θα θυμούνται για πολλά χρόνια οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης. Το πρωί της 2ας Απριλίου 2003, 85 μαθητές με συντροφιά τους δασκάλους τους και έναν συγγραφέα ξεκίνησαν για το πανέμορφο χωριό [δεν κατοικείται σήμερα] των Κασσιτερών. Αιτία για την επίσκεψη αυτή ήταν το βιβλίο, που έγραψε πριν από χρόνια, ο κ. Όμηρος Μαυρίδης. Το βιβλίο έχει τον τίτλο "Ο πετροπόλεμος στις Σάπες" και περιγράφει τα παιδικά του βιώματα, που αρχίζουν στις Κασσιτερές και συνεχίζονται στις Σάπες.

  Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης διαβάζει ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο, που δεν του κάνει όρεξη να το αφήσει πριν το διαβάσει ολόκληρο. Τα παιδιά, με συντροφιά τον ίδιο το συγγραφέα επισκέφτηκαν τους χώρους που περιγράφονται στο βιβλίο. Στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στο πρώτο πέτρινο σχολείο, στο ερειπωμένο σπίτι που γεννήθηκε, στα ερείπια του σχολείου και σε διάφορους άλλους χώρους, ο κ. Όμηρος περιτριγυρισμένος από μαθητές και μαθήτριες, ζωντάνεψε τις σελίδες του βιβλίου του με τα ίδια του τα λόγια. Θέλουμε να αναφέρουμε εδώ και τα λόγια του ίδιου του συγγραφέα, που είπε: "ένιωσα μεγάλη συγκίνηση όταν ένα παιδί ήρθε σε κάποια στιγμή και με φίλησε με σεβασμό!". Μαθητές και δάσκαλοι, ένιωσαν μοναδική ικανοποίηση από τη συνάντηση αυτή και σίγουρα θα τη θυμούνται σε όλη τους τη ζωή!


 Για έκτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός δημιουργίας βιβλίου από το σχολείο μας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν κι εφέτος δεκάδες μαθητές που τα δημιουργήματά τους μας συγκίνησαν. Η δραστηριότητα αυτή έχει εκτιμηθεί από τους δασκάλους και τους μαθητές γι αυτό και η συμμετοχή είναι όχι μόνο μεγάλη σε αριθμός, αλλά κυρίως διακρίνεται για την ποιότητα των μαθητικών δημιουργημάτων. Ένας ακόμη λόγος που μας δημιουργεί αισιόδοξα μηνύματα είναι και η θεματολογία των βιβλίων. Θέματα που περιστρέφονται γύρω από την αγάπη για τη φιλία, την ειρήνη, τη συνεργασία, δείχνουν το πόσα ευαισθητοποιημένα είναι τα παιδιά.

 Τα βιβλία κρίθηκαν από μια επιτροπή δασκάλων, οι οποίοι δήλωσαν πως αδυνατούν να ξεχωρίσουν με ευκολία ποια από τα έργα των παιδιών είναι περισσότερο ή λιγότερο άξια για να διακριθούν. Το κάθε βιβλίο είχε το δικό του ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Βιβλία που ξεχώριζαν για την πρωτοτυπία των θεμάτων του, που εντυπωσίαζαν για την καλλιτεχνική τους εμφάνιση, για το περιεχόμενο και τη φαντασία, αλλά και μερικά και για τη μεγάλη έκταση των κειμένων τους.

 Ωστόσο, κάποια από τα βιβλία έπρεπε αναγκαστικά να πάρουν μια σειρά, αφού κι εφέτος το σχολείο μας είχε ανακοινώσει την απονομή κάποιων βραβείων, ενδεικτικών για να εκτιμηθεί η προσπάθεια των παιδιών. Έτσι στη συνέχεια θα ανακοινώσουμε κάποια από αυτά που προηγήθηκαν στον πίνακα αξιολόγησης, χωρίς και πάλι να αγνοούμε τα υπόλοιπα έργα.

Τίτλοι βιβλίων που διακρίθηκαν

1. [Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ]

Κιλινκαρίδου Μελίνας Α τάξης

2. [ΔΥΟ ΩΡΑΙΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ]

Τσάτσα Γιώργου Β' τάξης

3. [Ο ΤΑΣΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΥΜΠΙΟΥΤΕΡ]

Τάσου Ιωάννου Δ' τάξης

4. [Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ]

Μάγδας Ιωάννου Ε' τάξης

5. [Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΒΑ]

Χαλντούν Σόρτογλου ΣΤ' τάξης

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές