....ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 Στις 15 Ιουνίου 2000, ακριβώς με τη λήξη της σχολικής χρονιάς 1999-2000, το σχολείο μας έκλεισε τη δράση του με μια θεατρική παράσταση, που θα μείνει αλησμόνητη για όλους όσους την παρακολούθησαν, αλλά κυρίως για τα παιδιά που συμμετείχαν κι έδωσαν ό, τι καλύτερο είχαν. Εκείνο που σκεφτήκαμε ακόμη κι εμείς οι δάσκαλοι που γνωρίζαμε καλά τα παιδιά, ήταν το πόσες δυνάμεις και ικανότητες κρύβουν μέσα τους κι ότι μόλις τους δοθεί η ευκαιρία, μπορούν να ξεδιπλώσουν αυτές τις αρετές. Αυτός και μόνο λόγος ήταν αρκετός να μας κάνει περήφανους και περισσότερο βέβαια τους δασκάλους που δούλεψαν για μήνες αυτή την παράσταση.

 Η θεατρική παράσταση δόθηκε στο θερινό δημοτικό θέατρο, με την παρουσία του Δημάρχου Σαπών και πλήθους κόσμου. Μετά από επίμονες προσπάθειες και πρόβες, στις οποίες εκτός από τους μαθητές που έπαιξαν υπέροχα, οι υπεύθυνοι δάσκαλοι: Τσιουβαλάς Δημήτρης - Χριστακάκης Βασίλης- Τσώνη Έφη και Αντωνιάδου Κυριακούλα παρουσίασαν μια καταπληκτική παράσταση.

 Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΓΡΑΨΕ:

 Χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Κομοτηνής "Παρατηρητής", που αφιέρωσε ολοσέλιδο ρεπορτάζ, έγραφε: ...Έτσι οι θεατές...ξέχασαν για λίγο την καθημερινότητα και ταξίδεψαν στην άκρη του κόσμου και από εκεί στην άλλη άκρη και τέλος γύρισαν στο θεατράκι Σαπών για να εισπράξουν το χειροκρότημα, χαρίζοντας η Μαρία (Κωφίδου), η Κέλλυ (Γούλα), η Ντιάνα (Εφραιμίδου), ο Πέτρος (Σπυριδόπουλος), ο Ηλίας (Αμπατζιάνης), η Όλγα (Σύρμογλου), η Ελένη (Μαρίνου) και ο Δημήτρης (Ρούφος) το καλύτερό τους χαμόγελο, γεμάτοι καμάρι για την αξιοπρεπέστατη εμφάνιση στο σανίδι, άλλωστε τρεις μήνες τώρα τα παιδιά προετοιμάζονταν σκληρά για τη βραδιά αυτή...

 ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

 Στο τέλος πολλά θερμά χειροκροτήματα από τους πολλούς θεατές ζέσταναν τις καρδιές όλων των συντελεστών της παράστασης. Ήταν μια ηθική επιβράβευση για τους κόπους και τις προσπάθειες πολλών ημερών προετοιμασίας.

 Αξίζουν πολλά-πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους που δούλεψαν σκληρά. Κι εμείς που τους παρακολουθήσαμε και τους καμαρώσαμε, τους λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την όμορφη βραδιά που μας χάρισαν.

 Τους ρόλους έπαιξαν οι μαθητές: Φάτς: Κωφίδου Μαρία, Ζβου: Γούλα Κέλλυ, Βαρώνος: Ιγνατιάδου Ντιάνα, Αλβέρτος: Πέτρος Σπυριδόπουλος, Βασιλιάς: Αμπατζιάνης Ηλίας, Βασίλισσα: Σύρμογλου Όλγα, Καρολίνα: Μαρίνου Ελένη, Τελετάρχης: Ρούφος Δημήτρης.

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές