Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
 Την Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2004, τιμήσαμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Μια ημέρα αρκετά συννεφιασμένη το πρωί και αργότερα με δυνατή βροχή, συγκεντρωθήκαμε στο σχολείο μας για να παρακολουθήσουμε τη γιορτή που θα παρουσίαζαν τα παιδιά της Ε΄ τάξης. Η 28η Οκτωβρίου είναι μια από τις δυο εθνικές μας γιορτές. Οι δάσκαλοι μας είπαν ότι στις γιορτές αυτές τιμούμε τους ήρωες εκείνους που σε εποχές δύσκολες για το έθνος μας, θυσίασαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Γι αυτό αξίζει να γνωρίζουμε τη ζωή και τα κατορθώματα των προγόνων μας. Να γνωρίζουμε ότι ήρωες σαν το Ρήγα Φεραίο, τον Αθανάσιο Διάκο, τον Καραϊσκάκη, τον Παπαφλέσσα, θυσίασαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της Ελλάδας κι αν χρειαστεί κάποτε και η πατρίδα μας καλέσει να κάνουμε κι εμείς το ίδιο.

Το πρόγραμμα της γιορτής μας περιείχε πεζά κείμενα, χρονικά βασικών γεγονότων, ποιήματα και σύντομα θεατρικά σκετσάκια, εμπνευσμένα από τα ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821. Οι μαθητές της Ε' τάξης, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των δασκάλων τους, κατάλληλα προετοιμασμένοι, παρουσίασαν με πολύ όμορφο τρόπο όλη τη γιορτή και σε πολλές περιπτώσεις συγκίνησαν τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες που ήρθαν να καμαρώσουν τα παιδιά και εγγόνια τους. Ένα από τα σκετσάκια παρουσίαζε το κρυφό σχολείο. Τότε που τα ελληνόπουλα μάθαιναν γράμματα και την πίστη του Χριστού, μέσα σε κρυφά και σκοτεινά μέρη, για να μην γίνουν αντιληπτοί από τον κατακτητή. Οι συμβουλές του καλόγηρου ήταν να έρχονται ένας ένας, χωρίς να δίνουν στόχο και κάθε μέρα να ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους και ώρες.

ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΣ

Για μια ακόμη φορά η χορωδία των Μουσικών Τμημάτων του σχολείου μας έδωσε ξεχωριστή λαμπρότητα στη γιορτή μας. Με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Σταμπολίδου Ναταλίας που είναι υπεύθυνη της χορωδίας για 4η χρονιά, οι μαθητές τραγούδησαν 4 τραγούδια σχετικά με τη γιορτή με πολύ όμορφο τρόπο. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι την ίδια ημέρα συνεργείο τηλεόρασης πήρε σκηνές από τη γιορτή μας για να τις δείξει η ΕΤ3 και η ΔΕΛΤΑ τηλεόραση.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

...ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Εμείς, αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμεν την Επανάστασιν, διότι ηθέλαμεν συλλογισθεί πρώτον δια πολεμοφόδια, καβαλαρία μας, πυροβολικό μας, πυριτοθήκες μας, τα μαγαζιά μας, ηθέλαμεν λογαριάσει την δύναμιν την εδική μας, την τουρκική δύναμιν. Τώρα όπου ενικήσαμενμ οπού ετελειώσαμεν με καλά τον πολεμό μας, μακαριζόμεθα, επαινόμεθα. Αν δεν ευτυχούσαμεν, ηθέλαμεν τρώγει κατάρες, αναθέματα"...

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές