Στην επάνω φωτογραφία όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην παράσταση. Μια τρελή χαρούμενη παρέα.  Στην κάτω: οι δάσκαλοι: Γιώργος Κεραμυδάς, Ασημένια Ζιώγα,   Γκέλυ Παπαδοπούλου και Σάββας Μαυρίδης.  
Οργάνωση θεατρικής παράστασης: Γκέλυ Παπαδοπούλου-Ασημένια Ζιώγα - 
Σκηνικά: Βασίλης Τσόγκας

 Όταν βλέπεις τέτοιες προσπάθειες από δασκάλους και μαθητές, δεν μπορείς να μη δεχτείς ότι: ''όταν υπάρχει όρεξη, διάθεση, όραμα, φιλότιμο" γίνονται μικρά θαύματα! Κι αυτή η προσπάθεια που την έζησε ολόκληρη η σχολική κοινότητα ένιωσε βαθειά συγκίνηση. Τέτοιες προσπάθειες είναι σπάνιες και μοναδικές γιατί χρειάζονται πολλά πράγματα που θα πρέπει να συνδυαστούν αρμονικά. Γι αυτό και είναι μοναδικές. Γι αυτό και όσοι τις έζησαν μπορούν και δικαιούνται να αισθάνονται τυχεροί.
Το 1994, δυο τάξεις: η Ε' και η ΣΤ' συνεργάστηκαν με μία ικανή και ορεξάτη ομάδα δασκάλων παρουσιάζοντας με τεράστια επιτυχία τη θεατρική παράσταση του συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη: "Ο ΜΑΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ". Μια παράσταση διασκεδαστική αλλά και με πολλά νοήματα για τον τρόπο που ζούμε, σκεφτόμαστε και υπάρχουμε σε μια κοινωνία.

Ο ΜΑΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, είναι θεατρικό έργο που μιλάει για τη μαγεία που μπορούν - αν το θελήσουν - να βάλουν οι άνθρωποι στη ζωή τους. Στο έργο, ο μάγος Σκορδάλευρος και οι φίλοι του, κάνουν τα αδύνατα να γίνουν δυνατά με κόλπα και ξόρκια. Αρχικά τα ζώα αποκτούν ανθρώπινη ομιλία και κάνουν επανάσταση παίρνοντας από τους ανθρώπους την εξουσία της Ελλάδας, νομοθετώντας παράλληλα ένα σωρό καινούριους νόμους για καλύτερη ζωή. Έπειτα ο μάγος είναι έτοιμος να επέμβει για να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη συμφιλίωση όλων των εποχών: μεταξύ γατών και σκύλων. Η αιτία; Η τρυφερή αγάπη μεταξύ μιας μικρής γάτας και ενός μικρού σκύλου.

Ο μάγος θα δώσει λύση και στο πρόβλημα των γλυκισμάτων όπου η καραμέλα, η σοκολάτα, το παγωτό και η άρπα κόλα διεκδικούν τα πρωτεία στα καλλιστεία. Το έργο κλείνει με δυο ιδιαίτερες σκηνές: η πρώτη έχει να κάνει με ένα δέντρο που είναι φυτεμένο σε μια μεγάλη λεωφόρο και δεν μπορεί πια να ανθίσει. Η δεύτερη είναι μια σκηνή συναρπαστική όπου ο Μάγος κάνει τα πάντα να σιωπούν: το θόρυβο, την Αθήνα, την τηλεόραση και έναν ενοχλητικό τροχονόμο. Στο τέλος ο μάγος παραδίδει το χάρισμά του στην... αγάπη για όμορφη ζωή. Μερικά από τα νοήματα που προάγει: την αγάπη, τη φροντίδα της φύσης, τη φιλία και τη συμφιλίωση, την ειρήνη, την ελευθερία. Σκηνές με έντονο χιούμορ, σαρκασμό, κωμικές, και άλλοτε με τρυφερότητα.
  [Μεταφορά στην ανανεωμένη σελίδα: 30/12/2021]

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές