Με το τέλος της σχολικής χρονιάς οι γονείς, είχαν την ευκαιρία σε μια 3ωρη μουσική εκδήλωση να παρακολουθήσουν τα παιδιά των μουσικών τμημάτων, να παίζουν ένα από τα μουσικά όργανα, που μάθαιναν τη χρονιά που πέρασε. Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο γεγονός σε ένα σχολείο, πάνω από 130 παιδιά να παίζουν πιάνο, ή βιολί ή ακορντεόν, αλλά και ακόμη πιο δύσκολα όργανα, όπως είναι το σαντούρι. Συγκίνηση ένιωσαν όλοι όταν έβλεπαν μικρά παιδιά της Α' και της Β' τάξης, να παίζουν πιάνο και βιολί. Και δεν πέρασε ούτε μια χρονιά. Σίγουρα η λειτουργία των μουσικών τμημάτων με τους 25 άξιους καθηγητές μουσικής που διδάσκουν, βοηθά στη δημιουργία προϋποθέσεων για μια συστηματική δουλειά στον τομέα της καλλιέργειας και της ανάπτυξης της μουσικής παιδείας στο σχολείο μας. Εκατόν τριάντα και πλέον παιδιά αποτέλεσαν για φέτος τη βάση και από του χρόνου, προβλέπεται να αναπτυχθεί ακόμη πιο πολύ, αφού τα ευχάριστα νέα έχουν μεταδοθεί και στα άλλα σχολεία της περιοχής. Αρκετές είναι οι αιτήσεις παιδιών από άλλα χωριά και σχολεία που θέλουν να έρθουν στα μουσικά τμήματα.


Αξίζει να γίνει ξεχωριστή αναφορά στην καθηγήτρια της Χορωδίας κ. Ναταλία Σταμπολίδου, η οποία με την εξαίρετη δουλειά της, τις γνώσεις της και την αγάπη που έχει για τα παιδιά, κατάφερε να συγκινήσει όλους τους θεατές για την απόδοση και την προσπάθεια που παρουσίασαν τα παιδιά της χορωδίας και φυσικά χειροκροτήθηκαν θερμά.
 Τα περισσότερα παιδιά, για πρώτη φορά εμφανίστηκαν μπροστά σε κοινό, έστω κι αν αυτοί ήταν οι γονείς τους. Το τρακ ήταν φανερό στα πρόσωπά τους. Οι γονείς μας και όλοι όσοι παρακολουθούσαν την εκδήλωση γέλασαν όταν είδαν ένα μαθητής, μικρό στο ύψος, να ανεβαίνει με δυσκολία τις σκάλες, αλλά τον χειροκρότησαν θερμά, όταν τον είδαν και τον άκουσαν να παίζει το πιάνο. Καλά καλά ούτε τα πόδια του δεν έφταναν στο πάτωμα! Στα μεγαλύτερα παιδιά το τρακ και η αγωνία ήταν πιο φανερή. Ήθελαν να παίξουν καλά και να ικανοποιήσουν τους γονείς, τους δασκάλους τους και τους μουσικούς που τους έμαθαν όλα αυτά με πολύ υπομονή. Στο τέλος, η ικανοποίηση και η χαρά που ένιωσαν δεν περιγράφεται. Είχε πολύ δίκαιο ο διευθυντής του σχολείου μας, όταν είπε στο τέλος, ότι τα παιδιά σήμερα ψήλωσαν κατά δέκα μέτρα και ότι τη σημερινή μέρα δε θα την ξεχάσουν ποτέ, γιατί αυτό που έκαναν ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για τα επόμενα χρόνια. Επίσης, για μια ακόμη φορά, πολύ όμορφη εμφάνιση έκαναν τα παιδιά της χορωδίας. Πρώτα τραγούδησαν τα μικρά παιδιά, αυτά που ετοιμάζονται να διαδεχτούν τους μεγάλους και μετά τα μεγαλύτερα παιδιά τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα, την Αρμενία, τη Ρωσία, την Τουρκία κλπ.

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές