Εδώ και τέσσερα χρόνια το σχολείο οργανώνει μια από τις πιο σημαντικές προσπάθειες που έχει σχέση με το καλό εξωσχολικό λογοτεχνικό βιβλίο. Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα του βιβλίου, με στόχο να το κάνει αγαπητό στους μαθητές και όχι να το βλέπουν σαν ένα αντικείμενο βαρετό και υποχρεωτικό για τα μαθήματα. Θα πρέπει να γίνει σύντροφος και φίλος του κάθε παιδιού στις στιγμές του ελεύθερου χρόνου. Έτσι πάντα βέβαια, αλλά με πιο μεγάλη ένταση και συστηματική προσπάθεια την περίοδο που προηγείται του Απρίλη, οργανώνει μια σειρά δραστηριοτήτων. Το αποκορύφωμα των προσπαθειών είναι ο διαγωνισμός βιβλίου που έχουμε καθιερώσει εδώ και 4 χρόνια. Εφέτος, δυο μήνες κράτησε ο 4ος Διαγωνισμός Βιβλίους. Αρκετές και σημαντικές ήταν οι συμμετοχές με πολύ ενδιαφέρουσες τις ομαδικές συνεργασίες των μαθητών της Α’ και της Β’ τάξης. Με τη βοήθεια και των δασκάλων τους, η Α’ τάξη έφτιαξε δυο βιβλία με θέμα: «τα παράθυρα των Εποχών» και η Β’ τάξη «τις μουσειο- ιστορίες». Τα υπόλοιπα έργα των μαθητών ήταν ατομικές δημιουργίες.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

 Οι συμμετοχές ήταν πολλές και η τελική επιλογή για τα τρία καλύτερα πολύ δύσκολη. Επειδή όμως έπρεπε να επιλεγούν κάποια από αυτά, η επιτροπή έκρινε πως το πρώτο βραβείο έπρεπε να λάβει η μαθήτρια Κωνσταντινιά Παπάζογλου για το βιβλίο της "Ο πουπουλένιος". Ήταν μια ιστορία σαν παραμύθι, όπου κάποιο συννεφάκι παρασυρμένο από τον αέρα ταξίδευε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Από ψηλά μπορούσε να βλέπει πράγματα ευχάριστα και δυσάρεστα.  Μια ιστορία με αρκετή φαντασία και όμορφη περιγραφή. Ήταν ένα επιμελημένο βιβλίο που εκτός από το κείμενο είχε και όμορφη εικονογράφηση και κατασκευή βιβλίου. Το δεύτερο βραβείο έλαβε η μαθήτρια Μάγδα Ιωάννου για το βιβλίο της "η ζωή μιας οικογένειας". Το τρίτο βραβείο πήρε η μαθήτρια Γιάννα Ρούφου για το βιβλίο της "οι κινούμενες παντόφλες".
 Φανταστικά σε εμφάνιση και δημιουργία ήταν τα βιβλία που φτιάχτηκαν με ομαδική συνεργασία από τις τάξεις της Α και Β.

 ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
 Ειδικό αφιέρωμα έγινε στην έκθεση βιβλίου που ήταν συλλογή παλιών και σπάνιων βιβλίων του δασκάλου Δημήτρη Τσιουβαλά. Υπήρχαν βιβλία που η έκδοσή τους χρονολογούνταν από τον περασμένο αιώνα. Η εμφάνιση των βιβλίων εντυπωσίασε τους μικρούς μαθητές που τα είδαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 Για τα βιβλία αυτά, αλλά και γενικά για την αξία που έχουν στη ζωή μας, μίλησε ο ίδιος ο δάσκαλος στην εκδήλωση.

Στον παρακάτω πίνακα αναφέρουμε τις σημαντικότερες δημιουργίες των παιδιών, έτσι όπως κρίθηκαν από την επιτροπή δασκάλων του σχολείου.


Οργάνωση εκδήλωσης: Δημ. Τσιουβαλάς-Έφη Τσώνη-Κυρ. Αντωνιάδου-Βασ. Χριστακάκης-

Σελιδομετρητής

counter free

Οι 3 ιστοσελίδες μας.

(2001-2012) Η πρώτη

(2013-2020) Η δεύτερη

(2021- .......) Η τωρινή


Επιλογές