Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου: Παράδοση βαθμολογίας και ...ξεχασμένα ρούχα!

  Στο σχολείο, συνηθίζεται κάτι που μοιάζει με αστείο και περίεργο!  Πολλά από τα παιδιά, από την αρχή της χρονιάς σχεδόν κάθε ημέρα ξεχνούν στο σχολείο κάτι από τα ρούχα τους, αφημένο σε κάποιο σημείο του σχολείου. Το περίεργο είναι ότι πολλές φορές δεν το αναγνωρίζουν, όταν αυτό παρουσιάζεται στην πρωινή συγκέντρωση.

  Σιγά σιγά λοιπόν όλο και μεγαλώνει ο όγκος των ξεχασμένων ρούχων. Συνήθως είναι μπλούζες, μπουφάν, καπέλα και το επάνω μέρος της φόρμας. Τα παιδιά το πρωί έρχονται ντυμένα καλά, αλλά στη συνέχεια ζεσταίνονται και τα αφήνουν σε κάποιο σημείο της αυλής. 


  Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν συχνά τα ξεχασμένα ρούχα στην πρωινή συγκέντρωση, αλλά κατά περίεργο τρόπο, πολλά από τα ρούχα δεν αναγνωρίζονται ή πιθανόν κάποια παιδιά να διστάζουν να τα πάρουν. Γίνεται ενημέρωση του σημείου όπου θα βρίσκονται και όποιο παιδί θέλει να πηγαίνει και να το παίρνει. Παρ' όλα αυτά η ποσότητα των αζήτητων παραμένει μεγάλη!

  Συνηθίζεται λοιπόν στην πρώτη συγκέντρωση των γονέων που γίνεται στο σχολείο για την παράδοση της βαθμολογίας του α' τριμήνου, να παρουσιάζεται με κάποιον τρόπο ο ρουχισμός, ώστε να αναγνωριστεί από τους γονείς.

 Τώρα, αν θέλετε το πιστεύετε... πολλά, μα πάρα πολλά ρούχα δεν αναγνωρίζονται ούτε από τους γονείς!  Παρά την κρίση!  Μακάρι... καλό σημάδι είναι αυτό!!!

Δημοσίευση: 14 /12 / 2012