Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


 Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών (όπως και σε όλα τα σχολεία της χώρας) η 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα για τη φετινή χρονιά «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

  Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθιέρωσε από φέτος την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία ορίζεται για την πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτώβρη, αναγνωρίζοντας έτσι τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων (όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλλα κλπ) που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών πολιτών.

 Τα παιδιά ήρθαν στο σχολείο χωρίς τσάντες και με αθλητική περιβολή για να πάρουν μέρος στις αθλητικές δραστηριότητες που προετοίμασαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής  Καραθανάσης Αναστάσιος και   Χριστακάκης Βασίλης με τη βοήθεια όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου.

  Την πρώτη ώρα τα παιδιά δημιούργησαν χειροτεχνίες με θέμα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» αφού πρώτα μίλησαν για τη διαφορετικότητα και την ισότητα όλων των ανθρώπων.

  Στη συνέχεια συμμετείχαν κατά τάξεις και τμήματα σε διάφορα αγωνίσματα και αθλήματα. Είχαν την ευκαιρία να κάνουν δρομικά αγωνίσματα, άλματα και ρίψεις, δρόμους με εμπόδια, σκυταλοδρομίες, καθώς και ομαδικά αγωνίσματα (μπάσκετ, χόκεϋ).

  Στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δεν βραβεύτηκαν οι πρώτοι αλλά όλοι οι συμμετέχοντες, δηλαδή όλα τα παιδιά του σχολείου που έδειξαν κατενθουσιασμένα από όλα τα αθλητικά δρώμενα.