Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

  Σας αρέσει το θέατρο; Εμάς πάρα πολύ και μιας δύσκολα στον τόπο μας έρχονται καλές θεατρικές παραστάσεις, αποφασίσαμε να καλέσουμε εμείς. Έτσι την Παρασκευή 20 Μαρτίου στο σχολείο μας εμφανίστηκαν τρεις υπέροχοι άνθρωποι. Θα μου πείτε μόνο τρεις; Τι σόι παράσταση θα γίνει; Ένα σας λέμε, σαν παλιοί θεατρόφιλοι και καλοί κριτές που είμαστε γνώστες του αντικειμένου, ήταν απλά ... καταπληκτικοί.
  Ο μικρός Βοράς μας παρουσίασε την παράσταση: <<Μύθοι Αισώπου σε κόμιξ>>. Δύο παραστάσεις παρακαλώ. Μία για τα μικρά και μία για τα μεγάλα παιδιά του σχολείου μας. Κάθε παράσταση ήταν προσαρμοσμένη στην ηλικία των παιδιών.
  Πέντε μύθους αναβιώσανε οι ηθοποιοί. Μεταμορφώθηκαν σε ζώα που μας είπαν αλήθειες τόσο χρήσιμες όσο η καλύτερη συμβουλή.
1. Ο Βοριάς κι ο ήλιος
2. Ο λαγός και η χελώνα
3. Ο κόρακας και η αλεπού
4. Ο τζίτζικας και τα μυρμήγκια
5. Ο ποντικός της πόλης και ο ποντικός της εξοχής.

  Γνωρίσαμε μουσικά όργανα γνωστά σε μας και όργανα άγνωστα από το μακρινό Θιβέτ. Η παράσταση ήταν μια μίξη από παντομίμα, κουκλοθέατρο και το κυριότερο ήταν διαδραστικό. Συμμετείχαμε μάλιστα και εμείς τα παιδιά. Συμβουλέψαμε τη χελώνα, το τι έπρεπε να πει στο λαγό, τώρα που κέρδισε τον αγώνα. Γίναμε και εμείς ηθοποιοί. Ανεβήκαμε στη σκηνή και μεταμορφωθήκαμε σε κόρακες κα αλεπούδες.
  Η παράσταση είχε μουσική, κίνηση, κούκλες και κυρίως μεταμορφώσεις. Ακόμα τραγουδάμε το μιρ μιρ, το τραγούδι των μυρμηγκιών. Έτσι μάθαμε ότι με την καρδιά μπορείς να δεις σωστά. Όταν ψάχνεις με τα μάτια η ουσία πάντα σου ξεφεύγει. Ότι μια φορά και έναν καιρό μπορεί να σημαίνει "κάποτε", τα παλιά χρόνια ή μπορεί να σημαίνει και τώρα, πριν από λίγο....
  Μικρέ Βορά.... πότε θα ανταμώσουμε πάλι;


ΜΑΡΤΙΟΣ 2015