Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

  Μια που είχαμε την απορία, πώς είναι ένα πυροσβεστικό όχημα και τι ακριβώς κάνει η πυροσβεστική, γιατί ακούσαμε ότι δε σβήνει μόνο φωτιές, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την πυροσβεστική. Οι κυρίες μας, μαζί με το διευθυντή, κανόνισαν να επισκεφτούμε την πυροσβεστική. Έτσι τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, η πρώτη και οι δύο δευτέρες (Β1,Β2) ξεκινήσαμε για να ανακαλύψουμε καινούρια πράγματα.

 Ακούσαμε και είδαμε πράγματα που δεν είχαμε ξανακούσει και ξαναδεί. Εφόσον έγινε ξενάγηση στο πυροσβεστικό όχημα και μάθαμε τί είναι ασύρματος, κρουνός, μάνικα κ.α., μεταμορφωθήκαμε σε αληθινούς πυροσβέστες. Φορέσαμε πυροσβεστικό κράνος και στολή και δεχτήκαμε κλήση έκτακτης ανάγκης για έκτακτη πυρόσβεση. Πήραμε τις μάνικες και σβήσαμε εστίες φωτιάς σε χωράφι.

 Στο τέλος, γιατί ήμασταν τέλειοι και χάσαμε αρκετή ενέργεια, μας δώσανε μια σοκολατίτσα για να ανανεώσουμε τις δυνάμεις μας έτσι ώστε να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Η εμπειρία ήταν τέλεια και θα θέλαμε να την επαναλάβουμε. Οργάνωση: Α': Παπαλεξανδρή Σταματία - Β1: Αχαρίδου Μαριάνθη - Β2: Λαδίκου Μαριάνθη