Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη εκδήλωση. Φωτογραφίες θα αναρτηθούν μόλις ληφθούν.

 Με συμμετοχή 210 παιδιών πραγματοποιήθηκαν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες με αφορμή τη Σχολική Ημέρα Αθλητισμού. (3 Οκτωβρίου 2016).  

  Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στην αυλή του Διαπολιτισμικού σχολείου Σαπών. Η συμμετοχή φέτος ήταν από τα δύο δημοτικά σχολεία των Σαπών, του Διαπολιτισμικού και του Μειονοτικου σχολείου.

  Ήταν μια καινούρια εμπειρία για τους μαθητές μας. Είναι η τέταρτη κοινή δράση των δύο σχολείων που θα συνεχιστεί και στο μέλλον.  

  Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με ένα κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, που υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.

  Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».


Ανάρτηση: 3 / 10 / 2016