Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΚΛΙΚ )

  Την Πέμπτη 11/4/2013 πήγαμε, τα δύο τμήματα της Β΄ τάξης στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο των Σαπών. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια του προγράμματος με θέμα τα ‘Σωστικά μέσα’.

  Οι πυροσβέστες μας ξενάγησαν στους χώρους τους και μας παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας των οχημάτων αλλά και των εργαλείων τους. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έκαναν αρκετές ερωτήσεις.

 Αρχικά μας έδειξαν το μεγάλο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το οποίο προορίζεται κυρίως για δασικές πυρκαγιές. Έριξαν και νερό με τη μάνικα και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Το μικρότερο όχημα προορίζεται κυρίως για αστικές πυρκαγιές και για ατυχήματα στους δρόμους και γι αυτόν τον λόγο είναι εξοπλισμένο με άλλου είδους εργαλεία. Η επίδειξη των εργαλείων αυτών όπως π.χ. του γρύλου ή της πένσας – συρρικνωτή μετάλλων ήταν παραστατική αφού τα έθεσαν σε λειτουργία και μάλιστα έκοψαν και κάποιο μέταλλο.

 Στη συνέχεια παρουσίασαν τη στολή και τον εξοπλισμό τους όπως π.χ. το κράνος το οποίο και φόρεσαν όλα τα παιδιά καθώς και τον ασύρματο τον οποίο ‘άκουσαν’ όλα τα παιδιά.

 Οι δασκάλες της Β΄ τάξης