Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


4 Δεκεμβρίου 2012 - από την Α' τάξη



 

  Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος αποφασίσαμε να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την Αγία – Βαρβάρα στις 4 Δεκεμβρίου. Φέτος είπαμε λίγο να πρωτοτυπήσουμε.

 Στα πλαίσια του προγράμματος που δουλεύουμε:"Παραδοσιακά μικρο – μαγειρέματα: Οι πρώτες μου συνταγές", ενημερώσαμε την προηγούμενη μέρα τα παιδιά ότι θα μαγειρέψουμε. Σε τετραδιάκι γράψαμε τη συνταγή και έτοιμη λοιπόν. Δεν τους μαρτυρήσαμε την έκπληξη που ετοιμάζαμε.

 Έτσι πρωί – πρωί βάλαμε τις ποδιές, τους μαγειρικούς μας σκούφους, πήραμε τις κουτάλες μας και σαν γνήσιοι μάγειρες, με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό μας, ξεκινήσαμε τα μαγειρέματα. Λίγο σιτάρι εδώ, λίγο κανέλα στο πάτωμα (για καλό), λίγο νερό στα ρούχα, καρύδια στο στόμα, φλούδες από μήλα (υγιεινή διατροφή-όλα κι όλα προσέχουμε τη διατροφή μας), λίγα λόγια για το βίο της Αγίας, ζωγραφική με την Αγία, τέλος πάντων όλα καλά… Ο στόχος επετεύχθη. Η Βαρβάρα;

  Ένα έχω να πω μμμμμμμμμμμμ...Πιάσαμε όλοι δουλειά. Δηλαδή βγήκανε οι κουτάλες, τα μπολ και τα πιατάκια και κάτι στοματάκια …πολύ πολύ πεινασμένα. Ε, στοπ!!! Έχουμε να μοιράσουμε. Ορίστε; Φατσούλες όλο απορία. Ναι καλά ακούσατε. Μπουφάν και δρόμο.  

  Πρώτος σταθμός το Κέντρο Υγείας. Μας υποδέχτηκαν με χαμόγελα, ζεστή καρδιά και καλή διάθεση. Άψογη φιλοξενία. Βέβαια και εμείς σκορπίζαμε παντού χαμόγελα με τα καμώματα μας. 

  Δεύτερος σταθμός το καφενείο στην πλατεία του τόπου μας. Μας δώσανε ένα τραπεζάκι και αρχίσαμε …. Το μοίρασμα. Μάλιστα πέρασε και ένας τουρίστας Κινέζος (αληθινός που έκανε το γύρο του κόσμου με ποδήλατο). Με σπαστά Αγγλικά εξηγήσαμε και του προσφέραμε ένα κουπάκι βαρβάρα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κανείς δεν έφυγε παραπονεμένος.

 Τρίτος σταθμός το Δημαρχείο. Συναντήσαμε τον Αντιδήμαρχο και βέβαια κανείς δεν αρνήθηκε ένα μικρό γευματάκι φτιαγμένο με μεράκι από τα χεράκια μας.

 Τελικός σταθμός το σχολείο. Περάσαμε μια ωραία εμπειρία, για να δούμε… οι κυρίες μας θα το επαναλάβουν; Περιμένουμε γιατί είναι ωραίο να προσφέρεις…

  Η Α τάξη του σχολείου μας!!!