Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018: ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ


 Η φοιτήτρια του τμήματος κοινωνικής διοίκησης Ιουλία Εκλεκτού, σε συνεργασία με τα ΤΕ παρουσίασε και συζήτησε με τους μαθητές του σχολείου μας για ..... 

>την παγκόσμια μέρα του σχολικού εκφοβισμού.

>την παγκόσμια ημέρα του συνδρόμου down και

>την παγκόσμια ημέρα αυτισμού.

>Τα παιδια του Α2 ετοίμασαν και μας μίλησαν για τη διαφορετικότητα και

>τα παιδιά του Δ1 για το σχολικό εκφοβισμό.

 Ευχαριστούμε τον Αλή Τζελάλ, υπεύθυνο του τμήματος ΖΕΠ, που πάντα μας βοηθά στα πολυμέσα...

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σοκολάτας από το Α2

 Στα πλαίσια του προγράμματος για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σοκολάτας, τα παιδιά του Α2 αποφασίσαμε να συνδυάσουμε τη γλύκα της λιωμένης σοκολάτας με τη νοστιμιά των φρούτων, που είναι και υγιεινά. Εντάξει, εντάξει, το παραδεχόμαστε, και με  μερικά μπισκοτάκια…

 Κόψαμε τα φρούτα μας σε κομμάτια, λιώσαμε πολύ προσεκτικά τη σοκολάτα και τη βάλαμε σε μια συσκευή που λέγεται fondue και τη διατηρεί ζεστή. Τη συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε… σοκολατένιες, γλυκές, απολαυστικές βουτιές!

Η δασκάλα του τμήματος: Δόμνα Παπαδοπούλου...

Πρόγραμμα Ευέλικτης Ζώνης, για τα ζώα...
 

  Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, το Α2 φέτος ασχολήθηκε με το θέμα των ζώων. Μιλήσαμε για τα ζώα του αγροκτήματος, τα άγρια ζώα, τα ζώα υπό εξαφάνιση, τα κατοικίδια και τα αδέσποτα. Διαβάσαμε μύθους του Αισώπου, ποιήματα, αινίγματα και γλωσσοδέτες. Είδαμε τους μύθους σε βίντεο, τους δραματοποιήσαμε και παίξαμε παντομίμα. Αντλήσαμε αρκετές πληροφορίες από τα βιβλία της Γλώσσας και της Μελέτης, αλλά δε θέλαμε να μείνουμε μόνο στη θεωρία. Θέλαμε πράξη!
Έτσι επισκεφτήκαμε τον Ιππικό Όμιλο Αλεξ/πολης, όπου μας μίλησαν για τα άλογα και κάναμε και ιππασία. Υπήρχαν κι άλλα ζωάκια εκεί κι εμείς τα χαρήκαμε.
Επίσης επισκεφτήκαμε τον κτηνίατρο κ. Τζανίδη στο ιατρείο του κι αυτός μας έλυσε πολλές απορίες που είχαμε σχετικά με τα κατοικίδιά μας και όχι μόνο.
Ακόμη, καλέσαμε στο σχολείο μας το Φιλοζωικό Σωματείο Αλεξ/πολης «Κιβωτός». Μας έδωσαν πολλές πληροφορίες για τα αδέσποτα ζώα, πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε απέναντί τους, πώς να αποφεύγουμε δαγκώματα κλπ., αλλά και για τα δεσποζόμενα ζώα, πώς πρέπει να τα φροντίζουμε, ποιες οι υποχρεώσεις μας απέναντί τους κ.ά.

Η δασκάλα του τμήματος: Παπαδοπούλου Δόμνα