Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών


Η Ε' τάξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων


Η Γ' τάξη παρακολούθησε το πρόγραμμα του ΚΠΕ Βιστωνίδας.

 Την Παρασκευή 19 Μαΐου, οι μαθητές της Γ΄& Ε΄τάξης, επισκέφτηκαν τα Άβδηρα. Οι δύο τάξεις ακολούθησαν διαφορετικά προγράμματα.

  Η Ε΄τάξη επισκέφτηκε το αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων. Έπειτα επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Αβδήρων. Αργότερα πήγαν και είδαν ένα παραδοσιακό νερόμυλο σε ένα ανακαινισμένο χώρο και επισκέφτηκαν το σπίτι ενός κατοίκου στο οποίο λειτουργεί έκθεση παλιάς φωτογραφίας, που χρονολογείται από το 1880-1960 από τον τόπο τον Αβδήρων. (φωτογραφίες στρατιωτικές, από πανηγύρι, από γιορτές, οικογενειακές, πορτρέτα κ.α.). 

 Η Γ΄τάξη πήγε στο αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων, όπου παρακολούθησε το πρόγραμμα του ΚΠΕ Βιστωνίδας: «Ο κόσμος των αρχαίων Αβδήρων». Ταξίδεψαν στο χρόνο και μεταμορφώθηκαν σε αρχαίους Έλληνες. Ακολούθησαν πομπή και έκαναν σπονδές πάνω σε αρχαιοελληνικό τάφο, ρίχνοντας λάδι, κρασί, γάλα. Έπειτα μεταμορφώθηκαν σε μικρούς αρχαιολόγους. Έκαναν ανασκαφές, έγιναν συντηρητές ενώνοντας τα κομμάτια των αγγείων που βρήκαν.

 Συνέχισαν το ταξίδι τους στο αρχαιολογικό μουσείο και εφόσον ξεναγήθηκαν στο χώρο, πήραν το δρόμο της επιστροφής, για το σχολείο. Έτσι έληξε όμορφα η εκδρομή, γεμίζοντας με νέες εμπειρίες και όμορφες εικόνες τα παιδιά.



Ανάρτηση: 30/5/2017