Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

  Την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016, οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του Διαπολιτισμικού Σχολείου Σαπών (Δ', Ε' και ΣΤ'), με τη συνοδεία των εκπ/κων των τάξεων και της υπεύθυνης μουσικής αγωγής κας Σπανοπούλου Ανάζας, επισκέφθηκαν τη Φιλαρμονική του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών μέσα στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής.

  Οι μαθητές είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής κ. Κώστα Κερεζίδη, ο οποίος ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους στέγασης και μας παρουσίασε όλα τα μουσικά όργανα της μπάντας. Ειδικότερα οι μαθητές είχαν την χαρά να δουν για πρώτη φορά τα ξύλινα και χάλκινα πνευστά, καθώς και τα ιδιόφωνα και μεμβρανόφωνα κρουστά της Φιλαρμονικής. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν καθώς ο αρχιμουσικός τους έδειξε πως παίζεται το κάθε μουσικό όργανο και τους παρουσίασε τον τρόπο παραγωγής του κάθε ήχου. Η χαρά τους ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν και οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν να παίξουν μουσική με το καθένα από αυτά.

  Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι στην περιοχή μας υφίσταται και λειτουργεί η Φιλαρμονική του Δήμου, προσφέροντας δωρεάν μουσική παιδεία στους μαθητές και νέους των Σαπών και των γειτονικών οικισμών. Τα μαθήματα και οι πρόβες της μπάντας γίνονται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, από 17.30 έως 20.30 στην πρώην Λέσχη Προσκόπων των Σαπών. Μπορούν εγγραφούν δωρεάν αγόρια και κορίτσια από 10 ετών και πάνω. Τα μουσικά όργανα τα παρέχει στους μαθητές δωρεάν η Φιλαρμονική.

  Ευχαριστούμε θερμά τον αρχιμουσικό κ. Κώστα Κερεζίδη για την εξαιρετική συνεργασία και υπενθυμίζουμε κλείνοντας πως η μουσική παιδεία διαπλάθει προσωπικότητες καθώς αναπτύσσει τη συνεργατικότητα, τη φαντασία, το σεβασμό και την πειθαρχία και συμβάλλει και στην επαγγελματική αποκατάσταση των νέων.



Ανάρτηση: 2/12/2016