Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών



  Στις 29 Μαρτίου 2013, στον αύλειο χώρο της Δημαρχείας οργανώθηκε εκδήλωση σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία. Την παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και   ΣΤ΄ από το σχολείο μας.. Την ίδια εκδήλωση παρακολούθησαν και μαθητές άλλων σχολείων.

  Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης φέρει την ονομασία: "Πρόγραμμα Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013" - “Voluntary Blood Donation in Rhodope / RHO-DONATE”. 

  Το πρόγραμμα  έχει ως σκοπό την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, την ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με την πρόληψη της μετάδοσης νοσημάτων και την αναγκαιότητα της αιμοδοσίας μέσω μιας ασφαλούς διαδικασίας που αφορά τόσο τους αιμολήπτες όσο και τους εθελοντές αιμοδότες.

   Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος βρέθηκε στις Σάπες την Παρασκευή 29-3-2013 και ώρα 11.00, κινητή μονάδα αιμοδοσίας και ειδικό προσωπικό για να ενημερώσει τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄τάξης των σχολείων της πόλης. 

  Η συμμετοχή μαθητών στην εκδήλωση, είναι ο ιδανικός τρόπος ώστε να φέρουμε σε επαφή τους αυριανούς εθελοντές αιμοδότες και να τους δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις πρακτικές που ακολουθούνται στην αιμοδοσία, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος βαθμός εξοικείωσης με αυτήν. 

  Παράλληλα οι μαθητές δημιούργησαν μία  έκθεση ζωγραφικής, με θέμα την αιμοδοσία.