Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Ξάφνιασαν ευχάριστα και συγκίνησαν πολύ...


  Οι μαθητές του Δ2 του σχολείου μας, καθώς ¨εισέβαλαν¨ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 22 Μαρτίου κατά τη διάρκεια του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εθελοντικής αιμοδοσίας.
  Έδειξαν με το μικρό θεατράκι τους, τις ευαισθησίες και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας. Μίλησαν για την αξία της προσφοράς, για τα παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία και κατέληξαν πως δικαιολογίες δεν υπάρχουν για να μην προσφέρει κανείς το πολυτιμότερο δώρο ζωής, το αίμα του.
  Στα πλαίσια του Προγράμματος «Εθελοντισμός – Αιμοδοσία», οι μαθητές πήραν πληροφορίες για τη εθελοντική αιμοδοσία, έφτιαξαν πανό και ζωγράφισαν τα μηνύματά τους. Σταντ, με τις ζωγραφιές των μαθητών μας υπήρχε και τις 3 ημέρες του συνεδρίου στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης. 


   Δόθηκε και δεύτερη παράσταση την ίδια ημέρα στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Αλεξ/πολης κατά τη διάρκεια του 7ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών.
  Στο τέλος της παράστασης, οι μαθητές μας δώσανε το σύνθημα: «Δίνουμε αίμα- Αγαπάμε τους ανθρώπους – Αγαπάμε τη ζωή»  και τραγούδησαν :


«Ν’ αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα,
τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους,
τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα,
και πολύ ν’ αγαπάς τους ανθρώπους.» 


  "Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την βοήθεια και στήριξη:
-Από το Σύλλογο Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης τους κ.Τάσο και Γιάννη Κοντακίδη, την κ. Πάτρα και την κ. Έλλη.
-Από το σχολείο, το Διευθυντή κ. Χριστακάκη Βασίλειο και τους συναδέλφους: Κενανίδη Γρηγόριο, Καλπία Βάνα και Ιωαννίδου Ελευθερία.
 Και κυρίως τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών μου, που βοήθησαν για τη μεταφορά τους στην Αλεξανδρούπολη και που με τόσο καλή διάθεση και ενθουσιασμό συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της δράσης.

  Η δασκάλα της τάξης: Άννα Μιχαήλ